avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1015 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... e posibil sa fii presedinte daca nu esti proprietar?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

e posibil sa fii presedinte daca nu esti proprietar?

Exista o asociatie in care nimeni nu vrea sa se complice si implice . Cineva vrea sa propuna in adunarea generala sa preiau functia de presedinte desi nu sunt proprietar si nici nu locuiesc acolo. Ar vrea ca adunarea sa-mi delege mie aceasta functie. Eu sunt si administrator atestat si indeplinesc de mai multi ani functia de presedinte in asociatia mea.
Este posibil sa fiu presedinte delegat la o alta asociatie daca nu sunt proprietar acolo? Parca stiu ca uneori comitetul executiv poate sa-si delege indeplinirea atributiilor unor firme specializate. Dar eu sunt persoana fizica.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: denissse , utilizator 20:36, 5 Decembrie 2012
Nu, nu puteti fi numit presedinte nefiind proprietar in acel bloc.
s-ar fi putut daca faceam parte dintr-o firma?
Conditia obligatorie pentru a fi presedinte este sa aveti o proprietate in cadrul asociatiei.
Ce inseamna Art. 29 , punctul 2 din Legea 230 "Comitetul executiv poate angaja personal specializat pentru indeplinirea atributiilor ce ii revin." ?
N-ar putea fi interpretat in sensul delegarii contracost inclusiv a atributiilor presedintelui, daca adunarea ar vota asta?
Va multumesc .
1- Presedintele de asociatie nu se angajeaza se numeste de catre adunarea generala,in temeiul disp art 27 al a din L nr 230/2007
Adunarea generaka a proprietatrilor membri ai asociatiei de proprietari are urmatoarele atributii alege si revoca din functie presedintele ,membrii comitetului executiv..
.
2- Nu poate opera varianta invocata de dvs,deoarece norma in vigoare prevede ca presedinte de asociatie de proprietari poate fi numai membru proprietar in imobilul respectiv
Adunarea generala nu poate vota in contra legii,si chiar daca in extremis ar fi votata numirea dvs,in timp veti fi contestat

Alte discuții în legătură

Delegare 123321123 123321123 presedintele a demisionat,vicepresedintele nu mai poate indeplini atributiunile presedintelui...poate delega orice persoana pt indeplinirea atributiilor sau ... (vezi toată discuția)
Functia de vicepresedinte si secretar aecobob aecobob Buna ziua Va rog sa ma lamuriti ce presupune, practic, functia de vicepresedinte la o asociatie de proprietari in afara de specificatia de la Art.21(3) : ... (vezi toată discuția)
Asociatia de proprietari lucian67 lucian67 buna dimineata , as dorii daca se poate sa ma lamuriti intr-o problema si anume daca o asociatie de locatari poate functiona si fara presedinte al asociatiei ... (vezi toată discuția)