avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Munca in ture
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Munca in ture

Buna ziua,

Este legal ca angajatii sa lucreze in doua schimburi, primul schimb de la 08.00 la 17.00 si schimbul 2 de la 15.00 la 00.00? Acest program este specificat in Regulamentul Intern al firmei si in Contractele individuale de munca. Cineva ne-a spus ca lucrul dupa ora 22.00 intra in schimbul 3 automat. Alfel spus, schimbul 2 trebuie sa se termine obligatoriu la ora 22.00. Eu nu am gasit specificat acest lucru in Codul Muncii.

Multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 4 Noiembrie 2016
Umar85, utilizator
Cel mai recent răspuns: Umar85 , utilizator 15:45, 4 Noiembrie 2016
Art. 136. C.mun.
(1) Muncă în schimburi reprezintă orice mod de organizare a programului de lucru, potrivit căruia salariaţii se succed unul pe altul la acelaşi post de muncă, potrivit unui anumit program, inclusiv program rotativ, şi care poate fi de tip continuu sau discontinuu, implicând pentru salariat necesitatea realizării unei activităţi în intervale orare diferite în raport cu o perioadă zilnică sau săptămânală, stabilită prin contractul individual de muncă.

(2) Salariat în schimburi reprezintă orice salariat al cărui program de lucru se înscrie în cadrul programului de muncă în schimburi.

In practica uzitata, pentru munca in 3 schimburi, programul este : tura 1 - 7.oo -15.oo, tura 2- 15.oo-23.oo, tura 3 - 23.oo-07.oo).
Multumesc foarte mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Munca schimbul 3 OWARDO OWARDO Buna ziua as dori sa stiu cit este reglementat dpdv legal si unde , ca se poate lucra schimb de noapte in decursul unei luni calendaristice ?..... 40 ... (vezi toată discuția)
Servicii 24/24 ASL ASL Ce presupune munca in ture (pentru un client care cere servicii 24/24)? Ture/sporuri de noapte? spor de weekend? spor pentru zilele libere prin lege? Taxe? ... (vezi toată discuția)
Munca pe schimburi MariusIonelS MariusIonelS Buna ziua, La Firma la care lucrez sunt pus sa vin schimbul 2 mai mult de o saptamana, 2 sau chiar 3 saptamani. Intrebarea mea este poate angajatorul sa ... (vezi toată discuția)