avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1082 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Concediul medical se impozitează?
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Concediul medical se impozitează?

Buna ziua. Va rog să-mi spuneți dacă concediul medical se impozitează si dacă din indemnizația pentru acesta se plătesc dările pentru somaj, pensii și Cass, deoarece la plata concediului medical din luna octombrie mi s-a spus că procentul de 75% se calculează din salariul net si concediul medical se impozitează,de aceea am o
obținut un salariu mic pt acesta.Va mulțumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:28, 6 Noiembrie 2016
Cat salariatul este in Concediul medical, i se retin: CAS (F.S.), CAS (FNUASS), contributia la Somaj si Sanatate ?

Contributii sociale pentru indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate, acordate in baza OUG nr. 158/2005 suportate de angajator
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medical - zile acordate, calcul, plata contributii? oanaportar oanaportar Buna ziua ! Va rog frumos sa imi spuneti: 1. - ce inseamna: Ore I.T.M. (FNUASS) ? 2. - ce inseamna: Ore I.T.M. (FS) ? 3. - este corect ca medicul sa ... (vezi toată discuția)
Concediu medical - contributii suportate de angajator narcisa07 narcisa07 Va rog lamutiti-ma: Caz concret: doi salariati in concediu medical toata luna februarie, in continuare. Deci sunt platiti de FNUASS. Dar cum? Pt. ca eu ca ... (vezi toată discuția)
Taxe carte de munca Mihailescu alina Mihailescu alina Buna ziua! Care sunt taxele pentru cartea de munca la 2 ore in concediu medical? Cele platite atat de angajat cat si de angajator? Multumesc frumos (vezi toată discuția)