avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 736 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Nastere in perioada de lucru determinata
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Nastere in perioada de lucru determinata

Buna,
Acuma sunt in concediu crestere copil ,nu as dori sa merg inapoi la vechiul loc de munca,Dar noul loc de munca ár fii pe perioada determinata....In viitor as dori sa mai am un copil.
.Sunt obligata sa ma intorc la vechiul loc de munca?
Daca in perioada determinata ramane insarcinata pot sa primesc indemnizatie crested copil?
cum trebuie sa procedez ca sa nu ramane fara job?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:46, 8 Noiembrie 2016
Nu sunteti obligata sa reveniti din CCC la vechiul loc de munca. In acest sens, puteti depune o solicitare de incetare a c.i.m.

Pentru acordarea indemnizaţiei de creştere a copilului, singura modalitate de a beneficia de indemnizaţie pentru creşterea copilului este realizarea de venituri supuse impozitului pe venit în ultimii 2 ani anteriori datei naşterii copilului, timp de cel puţin 12 luni , aşa cum sunt ele prevăzute la art. 3 din OUG nr. 111/2010, sau aflarea în una dintre perioadele asimilate prevăzute la art. 2 alin. (5) şi (6) din OUG nr. 111/2010.

OUG nr.111/2010:
Art. 2

(1) Persoanele care, în ultimii 2 ani anteriori datei naşterii copilului, au realizat timp de cel puţin 12 luni venituri din salarii şi asimilate salariilor, venituri din activităţi independente, venituri din activităţi agricole, silvicultură şi piscicultură, supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, denumite în continuare venituri supuse impozitului, beneficiază de concediu pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani, respectiv 3 ani, în cazul copilului cu handicap, precum şi de o indemnizaţie lunară.
......

Pentru a nu ramane fara loc de munca, ar trebui sa va gasiti un loc de munca tot pe durata nedeterminata si un patron intelegator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizație crestere copil julia_mik julia_mik As vrea sa stiu daca raman gravidă si sunt angajată iar la scurt timp dupa după ce anunt firma ca sunt însărcinată imi dau demisia(probleme personale) ... (vezi toată discuția)
Cim perioada determinata -maternitate resurseumane10 resurseumane10 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu niste informatii: am un contract de munca pe perioada determinata expira in 12 februarie dar sunt insarcinata si voi naste ... (vezi toată discuția)
Acordare concediu de crestere a copilului Angela_2019 Angela_2019 Pot beneficia de concediu de creștere a copilului daca am contract de muncă pe perioada determinată? (vezi toată discuția)