Buna ziua.Pe data de 5/11 o cunostinta m-a luat cu masina de acasa si m-a dus pana la cineva in partea de vest a orasului Ploiesti.In masina am verificat notificarile de pe telefon si cand am ajuns la destinatie am coborat si-am realizat ca nu e telefonul in buzunar dar mi-am spus 'ah a picat in masina il iau cand ma intorc' avand incredere ca persoana respectiva nu ar face nimic in legatura cu telefonul.Cand m-am intors am cautat telefonul si nu a fost de gasit.Persoana care conducea imi spunea ca 'daca era sa fie in masina in masina ramanea' dar eu stiu concret ca acolo a ramas.Am sunat la Vodafone si am anulat cartela si am gasit acasa actele de cumparare ale telefonului cu tot cu cod IMEI.Am vorbit cu soferul din seara aia si i-am zis ca urmeaza sa depun plangere la politie in legatura cu asta si l-am intrebat numele si nrul de imatriculare al masinii..a vazut mesajele dar ulterior m-a blocat pe Facebook.Mentionez ca asta mi-a dovedit inca odata ca telefonul a fost furat de el.Numele lui l-am gasit de pe facebook si astfel ma pot duce sa depun plangere impotriva lui.Dar nu am nru de imatriculare.Cum pot proceda pentru a fi sigur ca telefonul este recuperat ?
Nu puteti avea certitudinea ca persoana respectiva v-ar fi furat telefonul, atitudinea lui este de inteles din moment ce dvs l-ati acuzat de furtul telefonul si i-ati solicitat datele in scopul depunerii plangerii penale.
Aveti dreptul sa depuneti plangere la politie/parchet, va sfatuiesc insa sa nu indicati ca faptuitor respectiva persoana, dvs puteti preciza doar imprejurarile in care ati pierdut telefonul.
Am certitudinea pentru ca in masina mi-am verificat telefonul inainte sa ajung la destinatie si am realizat ca nu-l am in buzunar cand am coborat la destinatie.Logic e ca telefonul n-a sarit din masina singur si aveam baterie complet incarcata pe el dar a fost oprit in urmatoarea jumatate de ora,dupa ce a sunat de 3 ori.Atitudinea lui nu este de inteles si din cauza altor detalii..in prima faza cand i-am spus ca ma duc la politie raspunsul a fost 'poti sa te duci unde vrei frate'.Si acum subit cerandu-i date concrete a disparut.Prin specificarea imprejurarilor in care am pierdut telefonul se implica automat si numele omului in masina caruia eram.Logic nu ? Multumesc pentru reply
Este suficient daca cunoasteti numele persoanei,formulati plangere catre autoritatile abilitate sa cerceteze si sa incadreze fapta
Chiar daca dv aveti suspiciunea asupra persoanei in masina careia ati uitat telefonul,nimeni nu va poate garanta ca va recuperati bunul