avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 947 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... clarificare
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

clarificare

Buna ziua. As dori sa primesc un sfat pentru clarificarea situatiei cu care ma confrunt si anume:
L-am chemat in fata instantei pe fostul sot pentru majorarea pensiei alimentare.Conform procedurii, instanta a solicitat fiscului sa trimita situatia fostului sot. Fiscul a trimis-o dar am suspiciuni cu corectitudinea datelor.
In aceasta situatie ce pot sa cer instantei?
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 17:15, 7 Noiembrie 2016
Buna seara,
Aveti convingerea ca cineva a depus acte false in instanta?
Daca puteti dovedi atunci formulati plangere penala atat impotriva celor de la fisc cat si impotriva instantei.
Atentie, Art. 259 C.pen.
Denunţarea calomnioasă
Învinuirea mincinoasă făcută prin denunţ sau plângere, cu privire la săvârşirea unei infracţiuni de către o anume persoană, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani.
Producerea ori ticluirea de probe mincinoase, în sprijinul unei învinuiri nedrepte, se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani.
Dacă cel care a săvârşit fapta declară mai înainte de punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de persoana în contra căreia s-a făcut denunţul sau plângerea, ori împotriva căreia s-au produs probele, că denunţul, plângerea sau probele sunt mincinoase, pedeapsa se reduce potrivit art. 76.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Denuntare calomnioasa elena1elena elena1elena ce masuri se puate lua impotriva unei persoane ca mia facut o denuntie la politie sa investigat a ajuns la procuratura si sa dat NUP.eu la randulñ meu ... (vezi toată discuția)
Hartuire ContSters140221 ContSters140221 De aproape 6 luni ploua cu plangeri penale la adresa mea ,a sotiei si a socrilor mei ,plangeri nefondate,jignitoare si cu caracter de denigrare atat in ... (vezi toată discuția)
Denunt calomnios marcica marcica Fiind acuzat de ultraj, prin ordonanta procororului se dispune N.U.P. intrucat fapta nu exista.Termenul de contestatie a reclamantului fiind expirat .Poate fi ... (vezi toată discuția)