avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 659 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Imobilul care face obiectul dării în plată
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Imobilul care face obiectul dării în plată

Potrivit art. 4 lic. c) din Lg. 77/2016 (legea dării în plată), una din condiţiile admisibilităţii este ca imobilul cu care s-a garantat creditul să fie locuinţă.
Dacă s-a garantat creditul cu un spaţiu comercial (pe numele persoanei fizice), acest imobil satisface exigenţele legii pentru a se demara cererea de stingere a creanţei, prin a fi văzut spaţiul comercial ca şi o locuinţă?
În esenţă, un spaţiu comercial poate fi transformat într-o locuinţă de lux.

Aştept păreri de la persoanele competente.
Mulţumesc!

Alte discuții în legătură

Legea 77/2016 privind darea in plata a bunurilor imobiliare bullnyk bullnyk Buna ziua, Am un credit imobiliar pe care nu l-am mai putut plati , drept pentru care banca a predat creditul unui executor care mi-a scos apartamentul la ... (vezi toată discuția)
Darea in plata a unui imobil aura_b aura_b Buna ziua, Va rog frumos sa ma lamuriti daca prevederile Legii 77/2016 privind darea in plata a unor bunuri imobile in vederea stingerii obligatiilor ... (vezi toată discuția)
Darea in plata a unui bun imobil aura_b aura_b Buna ziua, Va rog frumos sa ma lamuriti daca prevederile Legii 77/2016 privind darea in plata a unor bunuri imobile in vederea stingerii obligatiilor ... (vezi toată discuția)