avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire pretentii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire pretentii

Tatal meu impreuna cu cei 2 frati si o sora au mostenire un apartament. Acest apartament este acum motivul unui proces pentru iesire din indiviziune iar in momentul de fata se asteapta sa se faca expertiza tehnica a imobilului. Problema mea este urmatoarea sora tatalui meu a decedat mostenitorii neavand succesiunea facuta. Cum se va proceda? Acestia pot fi scosi din drepturi prin hotarare judecatoreasca sau li se va pune in vedere sa faca succesiunea?
Cel mai recent răspuns: alexandra 2009 , utilizator 12:23, 30 August 2009
Varianta 2 ! Dupa cum este foarte posibil ca dezbaterea succesiunii sa aiba loc chiar in instanta odata cu solutionarea iesirii din indiviziune!B-)
Vorba colegului Mihai Grigore .. si alea albe si alea negre.
Ambele solutii sunt posibile.
De chemat trebuie chemati in instanta.
In masura in care nu fac dovada calitatii de succesor .. in IAP nu vor fi cuprinsi in randul succesorilor .. adica vor fi scosi .. cum spuneti dvs. Nu le poate impune nimeni sa dezbata succesiunea ... dar nu e neaparat necesar sa dezbata succesiunea. Cum spuneam ... pot veni doar cu un certificat de calitate si raman in indiviziune in contiunare urmand ca ulterior sa isi imparta intre ei cota ce le revine.
Daca insa .... vin cu un certificat de calitate .... nu vor fi scosi ... :)
Sora decedata nu are descendenti si sot supravietuitor? Daca DA....locul acesteia va fi luat de acestia, care vin la mostenire prin reprezentare.
Va multumesc pentru ajutor si as dori sa ma ajutati in continuare. Sora decedata are 3 copii sotul fiind decedat. Deci daca am inteles bine in instanta se poate dezbate succesiunea? Deci li se va da o hotarare, care sa se poata folosi la notariat, pentru a vinde acest apartament fara ca ei sa faca succesiunea asa cum ar trebui cu taxe platite si tot demersul ce trebuie facut la notariat?
:"> as dori sa imi cer scuze daca nu folosesc expresiile sau cuvintele potrivite dar nu am nici studii de specialitate si nici contact cu astel de probleme.cu multumiri

Alte discuții în legătură

Actiune pentru iesirea din indiviziune dedeman dedeman Salutare tuturor. Va rog sa ma ajutati cu un sfat in legatura cu o procedura de iesire din indiviziune. In fapt: Detin dupa tatal meu (cu certificat de ... (vezi toată discuția)
Partaj/mostenire LucianCL LucianCL Buna ziua, am cazul prezentat in ceea ce urmeaza: - sotii divortati de acum 20 ani - nu a fost facut partajul - un copil din timpul casatoriei - mama ... (vezi toată discuția)
Drept de mostenire ionela_martinica ionela_martinica Buna ziua! In urma cu 7 ani mama a decedat, a ramas tata, eu si sora mea.Este vorba de un apartament cumparat de tatal meu impreuna cu mama(este si ea trecuta ... (vezi toată discuția)