avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 699 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drept de mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drept de mostenire

Buna ziua! In urma cu 7 ani mama a decedat, a ramas tata, eu si sora mea.Este vorba de un apartament cumparat de tatal meu impreuna cu mama(este si ea trecuta in contractul de vanzare cumparare).Dupa moarea mamei nu s-a facut nici o succesiune.Intrebarea e: Ce drepturi avem eu cu sora mea la acest apartament? Tatal nostru poate face ceva cu acest apartament (de ex. sa-l vanda, sau sa se treaca unic propietar) fara sa se ceara acordul meu si al surori mele?Si daca avem drepturi din acest apartament,ce putem face eu si sora mea sa ne castigam aceste drepturi?
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 13:22, 12 Octombrie 2009
Dvs. si cu sora dvs. aveti dreptul impreuna la 3/8 din apartament si acest lucru se va stabili cu ocazia dezbaterii succesiunii. Tatal dvs. nu poate face nici un act cu privire la acest apartament pana nu se dezbate succesiunea de pe urma mamai dvs.
in primul rind trebuie dezbatuta succesiunea la un notar public. conform legii aveti, impreuna cu sora dv., o cota de 3/8 din imobil. fiind in coproprietate imobilul poate fi instrainai cu acordul tuturor proprietarilor.
1. Din punct de vedere legal, tatal nu poate face nimic fara a dezbate succesiunea fie la notar fie in instanta, si nici nu poate sa-l instarineze fara accordul expres si scris, al tuturor, dat inaintea unui notar, cu ocazia vinderii.
2. Dezbateti succesiunea inaintea unui notar, inregistrati-va in CF si daca doriti puteti cere iesirea din indiviziune.
Se poate face dezbaterea succesiuni legale pt acest apartament la un notar de catre mine si sora mea,chiar daca tatal meu nu vrea sa participe?
Succesiunea la notariat se face in prezenta tuturor mostenitorilor. Daca tatal dvs. nu vrea sa participe nu aveti alta solutie decat sa mergeti in instanta unde puteti solicita si un partaj al bunurilor
Ultima modificare: Luni, 12 Octombrie 2009
casiba, utilizator

Alte discuții în legătură

Succesiune , se poate vinde un imobil fara acordul unuia dintre mostenitori sabrina1980 sabrina1980 Buna seara , ar putea sa se vanda un imobil fara acordul unuia dintre mostenitori ex tata si sora vrea sa vanda eu nu , o pot face fara mine ? (mama find ... (vezi toată discuția)
Mastenire stancioiu marian stancioiu marian In anul 1994 tatal meu a murit iar eu impreuna cu mama si sora am dezbatut partea tatei.In anul 2000 a murit si mamai iar la cateva luni sora s-a mutat in casa ... (vezi toată discuția)
Dreptul la mostenite ursuletul75 ursuletul75 Tatal nostru a murit acum 3 ani ,suntem trei copii si bineintele mama.Tata mai are dintr-o relatie anterioara un copil ,,avem un apartament cu 3 ... (vezi toată discuția)