Buna ziua! In urma cu 7 ani mama a decedat, a ramas tata, eu si sora mea.Este vorba de un apartament cumparat de tatal meu impreuna cu mama(este si ea trecuta in contractul de vanzare cumparare).Dupa moarea mamei nu s-a facut nici o succesiune.Intrebarea e: Ce drepturi avem eu cu sora mea la acest apartament? Tatal nostru poate face ceva cu acest apartament (de ex. sa-l vanda, sau sa se treaca unic propietar) fara sa se ceara acordul meu si al surori mele?Si daca avem drepturi din acest apartament,ce putem face eu si sora mea sa ne castigam aceste drepturi?
in cazul in care tatal dvs nu este de acord cu dezbaterea succesiunii, va trebui sa investiti instanta de judecata cu o actiune avand ca obiect partajul succesoral si iesirea din indiviziune .
initial insa, adresati-va unui notar in vederea stabilirii calitatii de mostenitori .
Mastenire
stancioiu marian
In anul 1994 tatal meu a murit iar eu impreuna cu mama si sora am dezbatut partea tatei.In anul 2000 a murit si mamai iar la cateva luni sora s-a mutat in casa ... (vezi toată discuția)