avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 638 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Informatii fiscale
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Informatii fiscale

Buna ziua, Sunt in posesia a doua masini dintre care una cu un leasing abia terminat ,inscrisa fiscal totul in regula care o folosește un Var de al meu ,ocupanduse de toate el pt aceasta masina iar cea de a2a masina am doar un contract de vanzare cumparare intre mine si propietar. .Acum intrebarea mea este cum trebuie sa procede pentru a putea vinde cea de a doua masina având fiscalul de la propietar ul din talon farà ca prima masina sa ma in comodeze? Precizez faptul ca doar prima e pe numele meu la fisc talon si figure axa cu o restanta la taxe nu mare dar figureaza. Multumesc.
Ultima modificare: Joi, 10 Noiembrie 2016
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: carmen01011958 , moderator 18:25, 10 Noiembrie 2016
1.Trebuie să vă duceți la primărie/direcția de impozite și taxe să o declarați- aveți această obligație conform codului fiscal, art471, alin 2 și punctului 128 din norme
cod fiscal:
[ link extern ]
(2) În cazul dobândirii unui mijloc de transport, proprietarul acestuia are obligația să depună o declarație la organul fiscal local în a cărui rază teritorială de competență are domiciliul, sediul sau punctul de lucru, după caz, în termen de 30 de zile de la data dobândirii și datorează impozit pe mijloacele de transport începând cu data de 1 ianuarie a anului următor înmatriculării sau înregistrării mijlocului de transport.
norme:
[ link extern ]
128. Orice persoană fizică sau persoană juridică ce a dobândit/înstrăinat dreptul de proprietate asupra unui mijloc de transport are obligația să depună declarația fiscală la organul fiscal al autorităților administrației publice locale în a cărui rază de competență își are domiciliul fiscal, indiferent de durata deținerii mijlocului de transport respectiv, chiar și în cazul în care, în aceeași zi, imediat după dobândire, are loc înstrăinarea acestui obiect impozabil.

Documentele necesare declarării:
-declarație fiscală model 2016 ITL 005
-actul de dobândire
-cartea de identitate a vehiculului eliberata de R.A.R
-certificatul de atestare fiscală al vânzătorului
-actul de identitate al dvs
-fisa de inmatriculare a vehiculului


2 În vederea vânzării trebuie să achitați toate datoriile către bugetul local, să solicitați certificat fiscal care să ateste că nu figurați cu datorii la bugetul local, potrivit codului de procedură fiscală, art159, alin 5
[ link extern ]
Certificatul de atestare fiscală are valabilitate 30 de zile de la data emiterii timp în care dvs puteți s-o vindeți

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declarare auto la primarie mihaelarad mihaelarad Am obligatia cind fac declaratia de impunere pentru mijloacele auto sa declar atat seria de sasiu cit si seria de motor? (vezi toată discuția)
Înmatriculare auto fără fiscal vânzător VeraBarbu VeraBarbu Am luat o masina duminica de la o persoană care a mers pe numele primului proprietar , urmând să ne întâlnim sa luam fiscalul. Bineînțeles că nu are de ... (vezi toată discuția)