avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 875 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Intrebare procedura divort
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Intrebare procedura divort

Buna ziua,

am o mare nelamurire, si anume:
Sotul meu a depus actele de divort in urma cu aproximativ 2-3 luni, la un avocat.
Pana in acest moment nu am primit nicio citatie cum ca ar trebui sa ma prezint la judecatorie. Insa pe site-ul judecatoriei am gasit dosarul nostru si ca o prima infatisare ar fi avut loc deja ( fara ca eu sau ea sa fim prezenti ). Avocata sotului i-a spus ca nu e nevoie sa mergem la prima infatisare pentru ca este vorba despre o adunare de consiliu si ca nu e nevoie sa fim prezenti...eu, sotia, oricum nu am primit nicio citatie.Efectiv daca nu ma uitam pe internet, nici nu stiam ca este in desfasurare procesul.
Eu sunt intr-o mare dilema, pentru ca: pe site acum, dupa ce a trecut "prima infatisare" apare la solutie: anulare cerere formulata de petent (sot )...avand ca obiect desfacerea casatoriei, cu cerere de reexaminare pentru petent în 15 zile de la comunicare, cererea trebuind depusă la Judecătoria Oradea. Pronunţată în şedinţa publică din data x.
Ce trebuie sa fac in aceasta situatie? sa merg la un avocat si sa vad despre ce e vorba sau ce sa cred? de ce s-a anulat cererea totusi? Care ar putea fii motivele anularii? tin sa precizez ca eu si sotul nu avem o comunicare normala si nu imi ofera detalii.

Multumesc
O zi frumoasa!
Cel mai recent răspuns: Oana382016 , utilizator 14:05, 11 Noiembrie 2016
Buna ziua,
Avocatul partii, a sotului, va formula cererea de reexaminare.
Probabil a fot vreo problema deacte, taxa sau ceva asemenea.
Va sfatuiesc sa va angajati, oricum, un avocat.
Va multumesc pentru raspunsul rapid.
Credeam initial ca s-a razgandit si din acest motiv s-a anulat cererea.
Este o problema ca inca nu am primit nicio citatie si nu am fost prezenta la prima infatisare?
Sau mai concret, de ce nu am primit pana acum nicio citatie, iar pe portal apare dosarul cu o prima infatisare ( trecuta ). Dupa ce se va reexamina cererea se va dispune un alt termen pentru infatisare? Daca nu primesc nici pana atunci citatie, ce trebuie sa fac? ma prezint fara citatie? doar de pe internet aflu urmatoarea infatisare...
sa merg la un avocat si sa ii expun pbl, desi nu am citatie?

Multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 11 Noiembrie 2016
Oana382016, utilizator
~ Conținut șters la cerere ~
Dupa ce se va reexamina cererea ( si se vor indeplini cerintele ), se va relua procesul, banuiesc.
Dupa inregistrarea actiunii ,puteti verifica pe internet stadiul dosarului.Urmeaza sa primiti adresa din partea instantei insotita de comunicarea actiunii redactate de sot si cu instiintarea dvs ca puteti formula intampinare.Dvs nu ati ajuns in acest stadiu procesual deoarece judecatorul verificand actiunea a pus in vedere reclamantului sa timbreze sau sa aduca precizari,acesta nu s-a comformat si sanctiunea a fost anularea cererii.Probabil av sotului o sa formuleze cerere de reexaminare iar in cazul in care aceasta o sa fie respinsa va trebui sa inregistreze actiunea din nou.Succes.

Alte discuții în legătură

Curatela pentru o persoana cu handicap grad i- anulare cerere pentru nemotivare in drept sebyste sebyste Buna ziua, Pentru a primi indemnizatie de la primarie pentru persoanele cu handicap grav(5)I.Sunt nevoit sa obtin de la judecatorie calitatea de curatela!Am ... (vezi toată discuția)
Va rog un pic de ajutor - interpretare sentinta ContSters315554 ContSters315554 Buna ziua, Am depus o plangere impotriva unui proces verbal de suspendare a dreptului de a conduce auto pe drumurile publice pentru 60 de zile, ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! am contestat un proces verbal de amendă și mi-a ... anticlona anticlona Bună ziua! Am contestat un proces verbal de amendă și mi-a fost anulată cererea de judecată condor art. 200 alt 4 dar nu am fost informată cu nici o ... (vezi toată discuția)