avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 764 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... in ce conditii se fac contestatii?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

in ce conditii se fac contestatii?

aseara am primit 600 ron amenda si 7 puncte de penalizare pentru ca am mers cu proiectoarele aprinse chiar daca afara nu era ceata.mi s-a intocmit proces verbal pe care l-am semnat dar vreau sa depun contestatie pentru ca eu stiu ca se dau numai 3 puncte si 250 ron amenda.am dreptul sa depun contestatie chiar daca am semnat procesul verbal?ce am de pierdut daca nu castig contestatia?
Ultima modificare: Duminică, 30 August 2009
crina solescu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 19:00, 18 Septembrie 2009
Daca aveti si un martor , puteti face contestatie ,cereti inregistrarea si cereti anularea pv. de contraventie, iar daca pierdeti platiti amenda.
Semnarea procesului verbal de constatare a contraventiei nu are nicio relevanta raportat la dreptul pe care-l aveti de a formula plangere contraventionala impotriva acestuia.

Daca nu castigati procesul, platiti amenda. Atat si nimic mai mult.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea
Buna tuturor sunt nou pe forum si nu prea ma pricep la calculatoare dar am si eu o problema.
Ieri aflandu-ma intr-o intersectie mai pe scurt la plevnei fiind aglomeratie ma surprins culoarea rosie a semaforului la jumatatea intersectiei iar un agent ma tras pe dreapta sub pretextul ca am trecut pe rosul,mentionez acesta mia luat permisul pe 30 zile si amenda nu am semnat nici un proces verbal plus am si oprit un martor care era in spatele meu in aceeasi situatie ca si mine si atunci situatia sa schimbat agentul a zis ca nici nu trebuia sa discute cu mine..dorinta mea e ce anume trebuie sa fac sa depun plangere impotriva agentului si contestatie pentru recuperarea permisului :(( daca cunoaste cineva situatia mea sa imi explice unde pot gasi si eu formulare pentru plangere si pentru contestatie..Va multumesc Adrian
Ultima modificare: Vineri, 11 Septembrie 2009
Adrian89, utilizator
~ Conținut șters la cerere ~
Nu ati patruns cumva in intersectie pe culoarea galbena a semaforului?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare permis, amenda si puncte penalizare pentru trecere semafor rosu flori25rac flori25rac Spuneti-mi si mie pasii ce trebuie urmati pentru a face contestatie in instanta , unde si cui trebuie sa ma adresez?lucrurile sau intamplat asa: -miercuri ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat pentru trecere pe culoarea rosie a semaforului khristian23 khristian23 ieri noaptea mi-a fost retinut permisul pentru trecerea pe culoarea rosie a semaforului- acesta fiind motivul , nu si faptul... practic eu am trecut la ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala - permis suspendat pentru ca am trecut pe rosu acomputers acomputers Buna ziua, Mai jos voi prezenta scrisoarea (nu e in forma finala) ce urmeaza sa o depun la judecatorie pentru contestatie. Subsemnatul XXX, nascut la data ... (vezi toată discuția)