avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1037 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Urgent
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Urgent

Buna ziua, m-am prezentat la tribunal in vederea solutionarii unui conflict de munca ca urmare a unei concedieri colective.La tribunal mi s-a spus ca trebuie sa completez un formular (privind plangerea impotriva societatii) pe care ei nu-l au dar pe care il pot gasi pe internet.Am cautat dar nu am gasit nimic.Stie cineva despre ce formular este vorba si unde l-as putea gasi.

Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 14:33, 30 August 2009
Folositi google, pentru formular. Stiam ca cererile de chemare in judecata nu sint tipizate. Va sfatuiesc sa formulati cererea de chemare in judecata a societatii in functie de situatia concreta in care va gasiti.
Nu aveti un avocat care sa va indrume?
V-ati prezentat la tribunal intr-un proces initia de dvs, prin depunerea unei cereri de chemare in judecata (o asa numita plangere), nu?
nu inteleg ce v-a cerut judecatorul... poate nu ati formulat cum rtebuie cererea...
cel mai bine contactati un avocat care sa va indrume.
Domnule, cel mai prost lucru cu putinta este sa formulati o cerere de chemare in judecata dupa un asa-zis model.

Solicitati unui avocat, contra cost, evident, sa redacteze actiunea si sa va dea indrumari cu privire la probatoriul pe care-l veti propune in instanta.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea
Eu nu am initiat plangerea penala.Doar m-am dus sa ma interesez la tribunal.Si ei mi-au spus ca am nevoie sa completez acest tipizat dar ca ei nu-l au insa il gasesc pe net.Dar nu l-am gasit.Precizez ca eu doresc sa actionez firma in judecata pentru neplata drepturilor salariale (preavizul si salariul compensatoriu)
Cel mai bun lucru este sa va angajati un avocat.
Dvs faceti mari confuzii se pare, si este poate firesc, fiindac nu aveti pregatire juridica. Nu aveti nici-o treab cu o plangere penala. Dvs solicitati niste drepturi salariale, aceasta se chema actiune in pretentii, si le socliciati in baza dreprului muncii, nu a dreptului penal.
Actiune va trebui motivata si in fapt si in drept, adica va trebui sa stiti si in baza caror articole de lege va intemeiati cererea.

Alte discuții în legătură

Ajutor public judiciar mihaelaciocarlan mihaelaciocarlan buna seara. va rog frumos care sant conditiile pt acordarea ajutorului public judiciar ,tinand cont ca eu si familia nu avem venituru deoarece fabrica s-a ... (vezi toată discuția)
Ajutor public judiciar geo-vem geo-vem Rog frumos ma poate ajuta cineva cum pot solicita asa ceva ?!Mai exact ce documente trebuiesc anexate?Va multumesc! (vezi toată discuția)
Ajutor judiciar ContSters410033 ContSters410033 Buna ziua,mi a fost deschis un proces si nu am bani.cum e procedura spre s beneficia de ajutor public si avocat din oficiu si in ce măsură cu unul pot si ... (vezi toată discuția)