avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 654 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Antecontract vanzare-cumparare, vanzatorul intra in ...
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Antecontract vanzare-cumparare, vanzatorul intra in procedura de faliment

Am facut un antecontract de vanzare-cumparare pentru un imobil cu o firma, am platit avansul si inainte de a finaliza vanzarea am aflat ca s-a deschis un proces de faliment pe numele vanzatorului.
Intrebari:
1) Ce pot face mai departe, incerc sa finalizez vanzarea cat mai repede sau astept clarificarea procesului de faliment si incerc sa rezolv abia dupa aceea?
2) Este legal ca firma vanzatoare sa incheie vanzarea atata timp cat s-a inceput un proces in care i se cere falimentul?
Cel mai recent răspuns: alexberi , utilizator 23:54, 12 Noiembrie 2016
Dacă firma era în faliment la momentul încheierii ante-contract de vânzare-cumpărare, urmează să:
1. vă înscrieți la masa credală a firmei cu suma plătită în avans;
2. faceți plângere penală împotriva administratorului sau a managerului firmei și va declarați persoană vătămată solicitând daune în cuantum egal cu avansul și daune morale.
La momentul incheierii antecontractului de vanzare-cumparare nu se ceruse in justitie falimentul firmei vanzatoare.
Termenul de expirare a antecontractului este de 3 luni si cererea in justitie a falimentului firmei vanzatoare s-a facut cu 10 zile inainte de expirarea termenului antecontractului.

Intrebarea este daca vanzarea este legala in cazul semnarii contractului de vanzare-cumparare atunci cand s-a cerut falimentul firmei intre data semnarii antecontractului si cea a contractului de vanzare-cumparare?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Antecontract v-c, vandut?!! acremene acremene Buna in vedere achizitionari a unui apartament in faza de proiect, am incheiat un antecontact de vanzare cumpare prin mandatar de la persona fizica X, trecem ... (vezi toată discuția)
Antecontract de vanzare- cumparare imobil nerespectat rala rala Buna ziua. Am nevoie de cateva lamuriri in legatura cu un antecontract de vanzare cumparare pentru un imobil. In februarie 2009 am incheiat un astfel de ... (vezi toată discuția)