avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatia pentru cresterea copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatia pentru cresterea copilului

Buna ziua!
As avea nevoie de ajutor deoarece intampin o problema. In perioada celor 12 luni anterioare nasterii am realizat pe langa veniturile din salarii si venituri din inchirierea unei locuinte, locuinta a fost inchiriata doar pe un an fiind singurul contract inregistrat la ANAF.
Acesti bani nu se pot calcula la indemnizatia pentru cresterea copilului?
Multumesc anticipat pentru raspuns.
O zi mununata!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:36, 13 Noiembrie 2016
Teoretic la calculul indemnizatiei de crestere a copilului se tine cont de toate veniturile inregistrate la finante.
Deci, in situatia dvs. ar trebui sa fie avute in vedere si veniturile obtinute din cedarea folosintei bunurilor.
1. Ordinul nr.1474/2011
situatie : Sunt luate în considerare la stabilirea indemnizaţiei pentru creşterea copilului veniturile din chirii, veniturile din dobânzi, câştigurile din transferul titlurilor de valoare?

solutie : Veniturile din chirii sunt venituri din cedarea folosinţei bunurilor şi, potrivit art. 61 din Legea nr. 571/2003, cu modificările şi completările ulterioare,- in prezent, art. 83 din Legea 227/2015 - acestea nu sunt activităţi independente. De asemenea, veniturile din dobânzi, câştigurile din transferul titlurilor de valoare etc. sunt venituri din investiţii definite la art. 65 din Legea nr. 571/2003 - in prezent, art.91din Legea 227/2015, cu modificările şi completările ulterioare, prin urmare nu sunt venituri din activităţi independente.

2. OUG 111/2010
art.3
În sensul prezentei ordonanţe de urgenţă, veniturile din salarii şi asimilate salariilor, din activităţi independente şi din activităţi agricole, silvicultură şi piscicultură prevăzute la art. 2 alin. (1) sunt cele definite la art. 67, art. 76 alin. (1) şi (2) şi art. 103 din Legea nr. 227/2015, cu modificările şi completările ulterioare, şi reprezintă valoarea obţinută după aplicarea cotei de impozitare asupra venitului impozabil stabilit conform legii, corespunzător fiecărei categorii de venit.

3. Pentru acordarea indemnizaţiei de creştere a copilului, singura modalitate de a beneficia de indemnizaţie pentru creşterea copilului este realizarea de venituri supuse impozitului pe venit în ultimii 2 ani anteriori datei naşterii copilului, timp de cel puţin 12 luni , aşa cum sunt ele prevăzute la art. 3 din OUG nr. 111/2010, sau aflarea în una dintre perioadele asimilate prevăzute la art. 2 alin. (5) şi (6) din OUG nr. 111/2010.

4. In speta, veniturile din cedarea folosintei bunurilor nu intra in calculul indemnizatiei pentru CCC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil 00Monica42 00Monica42 Am o nelamurire cu indemnizatia de crestere a copilului. Mentionez ca am nascut in 19 iulie 2016. In ultimele 24 de luni anterioare nasterii copilului am avut ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia de crestere a copilului mikey33 mikey33 Asi dori sa stiu care alte venituri mai sunt luate in calcul pentru a beneficia de indemnizatia de crestere a copilului.De exemplu venitul din dividente sau ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil stoicadanielapia stoicadanielapia Buna ziua , Sunt insarcinata in 3 luni . In momentul de fata sunt angajata de circa un an la un magazine unde castig undeva la 1500 ron . Pe langa acest ... (vezi toată discuția)