avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 842 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Discriminare copil cu CES
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Discriminare copil cu CES

Buna ziua,

As dori sa ma ajutati cu niste sfaturi, daca se poate. Ce este de facut sau care este procedura in cazul un copil cu dizabilitati, inscris la scoala speciala, este marginalizat, neglijat si discriminat fata de ceilalti copii? Pentru ca este scoala speciala, sunt inscrisi nu doar copii cu CES, ci si copiii din medii nefavorizate, care se descurca mai bine decat fiul meu, de aceea dna invatatoare nu doreste sa isi bata capul cu el. De curand, dna invatatoare care este la catedra tocmai pt a-i ajuta mi-a facut copilul "handicapat", iar eu ca mama nu pot accepta aceasta jignire. Inainte de toate, doresc sa mentionez ca am mai avut conflicte cu aceasta doamna. Chiar daca este bolnav, nimeni nu are acest drept de a-l eticheta. Am vorbit cu dna director care nu a luat nici o masura. Acum am facut sesizare la ISJ, pe care urmeaza sa o depun maine 14.11, apoi vreau sa ii fac la CNCD pt discrimare.
Multumesc mult!
Va rog, am nevoie de ajutorul dvs.
Ultima modificare: Duminică, 13 Noiembrie 2016
LuciyAnna, utilizator
Cel mai recent răspuns: AncaM78 , utilizator 21:28, 14 Noiembrie 2016
Luati legatura cu Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilități (CEDCD) sau depuneti plângere la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD)
[ link extern ] /
[ link extern ] /
Numai bine.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Copil cu ces picassoo picassoo Buna ziua, Suntem intr-o mare dilema si as dori sa stiu ce pot sa mai facl legal. Copilul meu are CES si certificat din luna 08.03.2018, incadrat in ... (vezi toată discuția)
Discriminare salariala campian campian Am vechime in munca peste 20 de ani si comform legii 284\2010 am o remuneratie mai mica decat colegele mele cu vechime mai mica.Am gradatia 5,clasa de ... (vezi toată discuția)
Drepturi pentru copil cu handicap edelweiss67 edelweiss67 In masura in care se poate va rog din suflet.... spuneti-mi de ce drepturi beneficiaza un copil de 11 ani cu autism infantil, retrad grav si epilepsie, inscris ... (vezi toată discuția)