avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 152 soluții astăzi

Joi, 10 aprilie, are loc evenimentul: Diurne 2025 - Regimul fiscal și juridic al indemnizațiilor pentru munca în deplasare. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... crestere copil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

crestere copil

Mai exista termen de depunere a cererii de acordarea indemnizatiei crestere copil (de catre parintele care beneficiaza de cel putin o luna) ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:20, 15 Noiembrie 2016
Normele metodologice de aplicare a prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 111/2010 privind concediul şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copiilor

art.4^1
(1) În aplicarea prevederilor art. 11 alin. (1) lit. a) din ordonanţa de urgenţă, celălalt părinte sau cealaltă persoană prevăzută la art. 8 alin. (2) din ordonanţa de urgenţă care nu a solicitat dreptul la indemnizaţie poate solicita acest drept, dacă îndeplineşte condiţiile de acordare, oricând până la împlinirea de către copil a vârstei de 2 ani, respectiv 3 ani, în cazul copilului cu handicap. Dacă dreptul propriu la concediu şi indemnizaţie nu se solicită de către celălalt părinte, concediul şi indemnizaţia pentru creşterea copilului acordat primului părinte se reduc cu o lună.
......
(7) Solicitarea concediului şi a indemnizaţiei pentru creşterea copilului prevăzute la alin. (1) se face pe bază de cerere şi documente doveditoare, în condiţiile prezentelor norme metodologice, până cel târziu în ziua anterioară împlinirii de către copil a vârstei de 2 ani sau 3 ani în cazul copilului cu handicap.
....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Luna tatalui Ceoaca Ceoaca Bună ziua, cu cat timp inainte trebuie sa depuna tatal dosarul, pentru a beneficia de luna tatalui? Tatal depune dosarul in acelasi loc unde depune si mama ... (vezi toată discuția)
Stimulent de insertie mitzy23g mitzy23g Buna, Ma puteti ajuta cu un sfat in ceea ce priveste situatia mea? M depus dosar de stimulent in data de 4 februarie, eu reincapandu-mi activitatea in data ... (vezi toată discuția)
Stimulent insertie cryys cryys Va rog sa ma ajutati cu câteva lămuriri Sunt in concediu de creștere copil, pana la 2 ani si am decis sa ma întorc la serviciu cu 65 de zile inainte de a ... (vezi toată discuția)