avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 547 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Radierea din circulatie a unor autovehicule
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Radierea din circulatie a unor autovehicule

Buna seara, va rog frumos sa ma ajutati cu privire la o problema : cu aproximativ un an am cumparat 2 autovehicole la o licitatie publica , starea lor nu era buna, dar pretul era bun, de fier vechi. am facut factura si un proces verbal de adjudecare, eu nu le-am inscris nicaieri, leam dezasamblat, societatea era in faliment de la care am cumparat , eu fiind pers. fizica, acum dupa cca un an, am primit notificare de la un lichidator judiciar, cabinet individual de practician in insolventa, sa fac dovada radierii autovehicolelor pe care le-am cumparat. Eu trebuie sa le radiez ? daca nu le inmatriculez ( ca nu mai am ce, sunt la fier vechi) ce obligatii imi revin mie ? stimabilul avocat ma pune pe mine sa le radiez, este corect ? multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: carmen01011958 , moderator 09:41, 15 Noiembrie 2016
Dvs aveați obligația de a le înscrie și declara în termen de 30 zile de la data dobândirii, potrivit codului fiscal, art 471, alin 2, alin 4
[ link extern ]
și normelor de aplicare, pct 128
[ link extern ]
Tot dvs trebuie să le și radiați din circulație și scoate din evidențele fiscale în conformitate cu prevederile punctelor 124, 126 din normele metodologice.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit auto constantinconstantin constantinconstantin daca se doreste radierea din circulatie a unei masini vechi , dar nu se doreste sa fie vanduta ci sa fie pastrata , fara sa se circule cu ea , se mai datoreaza ... (vezi toată discuția)
Radiere autoturism dus la fier vechi liviubonta liviubonta Detin o masina din 1992 inmatriculata in romania, pe care in anul 2011 am taiato bucati si am duso la un centru de fier vechi. Cum am duso asa, nu am primit ... (vezi toată discuția)
Masina fier vechi - cumpar rable Floriann P Floriann P In 2019 am avut o masina ( rabla) pe care am dat-o la cei cu anunturi \'cumparam rable-radiere pe loc \' , am sunat la ei , au venit , au luat masina , i-am ... (vezi toată discuția)