Buna seara, va rog frumos sa ma ajutati cu privire la o problema : cu aproximativ un an am cumparat 2 autovehicole la o licitatie publica , starea lor nu era buna, dar pretul era bun, de fier vechi. am facut factura si un proces verbal de adjudecare, eu nu le-am inscris nicaieri, leam dezasamblat, societatea era in faliment de la care am cumparat , eu fiind pers. fizica, acum dupa cca un an, am primit notificare de la un lichidator judiciar, cabinet individual de practician in insolventa, sa fac dovada radierii autovehicolelor pe care le-am cumparat. Eu trebuie sa le radiez ? daca nu le inmatriculez ( ca nu mai am ce, sunt la fier vechi) ce obligatii imi revin mie ? stimabilul avocat ma pune pe mine sa le radiez, este corect ? multumesc anticipat.
Dvs aveați obligația de a le înscrie și declara în termen de 30 zile de la data dobândirii, potrivit codului fiscal, art 471, alin 2, alin 4 [ link extern ]
și normelor de aplicare, pct 128 [ link extern ]
Tot dvs trebuie să le și radiați din circulație și scoate din evidențele fiscale în conformitate cu prevederile punctelor 124, 126 din normele metodologice.