avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 747 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Perioada previz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Perioada previz

Conduc o institutie publica de stat . Recent mi-a venit o decizie prin care incepand cu 1 septembrie trebuie sa reduc postul de secretara . Secretara fiind in concediu de odihna pana in 31 august 2009 puteam sa ii dau preaviz in concediu de odihna ?
Este vorba dupa CM de concediere obiectiva , pot sa o transfer pe un post liber din unitate ( de exemplu am un post pe o perioda determinata de un an sau incalc ordonantele privind blocarea posturilor din aprilie ? ) - postul e blocat de ordonanta
Si daca e posibil sa treaca pe perioada determinata ii inchei contractul care era nedeterminat pe postul de secretara si ii fac un alt contract sa ... ?
Cel mai recent răspuns: Isa Radov , Consultant resurse umane 20:37, 30 August 2009
Puteti sa o treceti pe un post neblocat. Ar fi mai "sanatos". Este personal contractual.
Daca trece totusi pe un alt post, puteti sa ii faceti act aditional pe postul respectiv si perioada determinata si nu ii mai incetati actualul cim.
Nu puteati sub nici o forma sa ii dati preaviz in perioada de co.
Este vorba de concediere individuala, prin reducerea postului. Are dreptul si la un salariu compensatoriu (cf. CCMUN) sau mai multe, depinde si de reglementarile interne.
1. perioada de preaviz incepe dupa terminarea concediului de odihna. adica, asteptati sa vina salariata si apoi o instiintati, in scris, referitor la perioada de preaviz, data de la care incepe (atentie, nu trebuie sa fie in concediu de odihna sau medical), data de sfarsit, etc.

2. nu inteleg ce inseamna "concediere obiectiva". concedierea poate fi individuala sau colectiva. presupun ca este vorba de o concediere individuala.

3. daca postul pe care ati putea sa o mutati este blocat atunci nu se poate pune problema de a face aceasta mutare. cu atat mai mult cu cat acel post presupunea un contract pe durata determinata, in timp ce salariata dvs are contract pe durata nedeterminata.
nu puteti sa schimbati un contract din nedeterminat in determinat. invers se poate dar asa..... nu. sigur ca oamenii, decat sa fie dati afara, ar accepta sa incheie un CIM nedeterminat si sa inceapa un CIM determinat. dar postul este blocat. nu puteti face angajari pe el.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preaviz in cazul contractului de munca pe durata determinata cld cld Buna, In cazul in care contractul meu de munca este unul pe durata determinata mai trebuie sa respect termenul de preaviz? Motivul pentru care intreb ... (vezi toată discuția)
Art. 55 lit. c) marius21 marius21 Art. 55. [felurile incetării contractului individual de muncă] Contractul individual de muncă poate inceta astfel: a) de drept; b) ca urmare a acordului ... (vezi toată discuția)
15 sau zile preaviz dorel9 dorel9 1 am primit instintare de disfintare post in care am preaviz de 20 zile dar in cim am scris ca perioada de preaviz in cazul concedieri este de 15 zile ... (vezi toată discuția)