avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1053 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Dauna auto fara RCA, actiune in instanta
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Dauna auto fara RCA, actiune in instanta

Buna seara,

Acum cca 3 ani am lovit un auto din care au rezultat doar daune materiale. In aceea zi, nu aveam RCA valabil. Pagubitul avea Casco la o firma de asigurare auto X, si implicit si-a rezolvat dauna, prin Casco. Acum sunt dat in judecata de firma de asigurare pt recuperare prejudiciu.
Problema pe care o am e ca nu am fost contactat pana acum, de catre firma, pentru o intelegere in termeni amiabili iar acum imi cer si cheltuieli de judecata (la care nu am fi ajuns daca as fi fost contactat, pt ca imi recunosc vina si sunt dispus sa platesc).
Mai pot face ceva in situatia asta?
Am termen 25 de zile pt a depune o intampinare la Judecatoria sect 6.
Ultima modificare: Marți, 15 Noiembrie 2016
quze, utilizator
Cel mai recent răspuns: quze , utilizator 22:10, 15 Noiembrie 2016
Daca recunoasteti pretentiile reclamantului nu veti fi obligat la plata cheltuielilor de judecata, in conditiile art. 454 Cod procedura civila

Secţiunea a 6-a Cheltuielile de judecată
Articolul 454 Cod procedura civila
Exonerarea pârâtului de la plată
Pârâtul care a recunoscut, la primul termen de judecată la care părţile sunt legal citate, pretenţiile reclamantului nu va putea fi obligat la plata cheltuielilor de judecată, cu excepţia cazului în care, prealabil pornirii procesului, a fost pus în întârziere de către reclamant sau se afla de drept în întârziere. Dispoziţiile art. 1.522 alin. (5) din Codul civil rămân aplicabile.
Va multumesc pentru raspuns.

In acest caz, voi avea dreptul sa propun un plan pentru acoperirea prejudiciului? Nu dispun de toata suma necesara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. daca in intampinare paratul este de acord cu desfacerea ... Cristinutza30 Cristinutza30 Buna ziua. Daca in intampinare paratul este de acord cu desfacerea casatoriei spunand ca este din vina exclusiva a sa, va plati cheltuielile de judecata sau ... (vezi toată discuția)
Factura neplătită oriflame Giger Giger Buna seara, am o factura de 500lei la oriflame si nu am cum sa o platesc decat dupa o luna de intarziere, de la ei mi au spus ca imi vor trimite citatie pt ... (vezi toată discuția)
Nu ma prezint la proces kenzzo kenzzo buna ziua ,am ajuns la concluzia ca decat sa ma mai prezint la proces si sa depun intimpinare nu se merita ca cheltui niste bani in plus , trebuie sa anganjez ... (vezi toată discuția)