avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie intretinere major
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie intretinere major

Buna seara, supun atentiei dumneavoastra urmatoarea problema cu speranta primirii unor sfaturi .

Unchiul meu s-a recasatorit acum 10 ani, noua sotie (matusa) avand dintr-o casatorie anterioara o fica (incredintata dupa divort) .

Fica (acum majora , studenta anul I ) , un copil problema , in astia 10 ani a plecat si a locuit pe unde vrut. Ba in familia noastra, ba a plecat la tatal natural, ba la bunicii materni , ba s-a intors in familia noastra , in ultimii 3 ani locuind la bunicii materni , politia localitatii respective fiind anuntata ca acel copil a parasit domiciliul mamei si locuieste cu bunicii materni.

Matusa fiind internata in spital in acest moment cu grave probleme de sanatate (extirpare san ) , acasa a primit o notificare de la judecatorie si conform portalului instantei de judecata , pe 03.11.2016 a fost inregistrat un dosar avand ca obiect pensie intretinere major , parata fiind matusa mea.

Matusa nu lucreaza nu are nici un venit , unchiul lucreaza si intretine cei 2 copii din casatoria actuala si vireaza pensie de intretinere pentru cei doi copii (un minor si un major) din casatoria anterioara.

Sunt sanse ca aceasta fica sa obtina in instanta ceva bani (pensie intretinere major ) ?
Ce ar fi de facut ca aceasta sa nu primeasca nimic ?
Care ar fi procedura prin care ii poate fi inlaturat chiar si dreptul la mostenire de pe urma mamei ?

Va multumesc.

Ps: Pe portalul instantei de judecata observ ca in data de 20.09.2016 a fost inregistrat un dosar cu obiectul : pensie intretinere si impotriva tatalui natural
Ultima modificare: Miercuri, 16 Noiembrie 2016
Raven212, utilizator

Alte discuții în legătură

Contract de vanzare cumparare cu clauza IONUTVLS IONUTVLS Bunaziua.Am si eu nevoie de un sfat legat de cum ar trebui facut un contract de vanzare cumparare daca se poate. Problema este in felul urmator :Bunica din ... (vezi toată discuția)
Tata si mama au luat-o in intretinere pe bunica mea, dar tata ... Mihamc Mihamc Tata si mama au luat-o in intretinere pe bunica mea, dar tata a murit iar eu sunt domiciliata in strainatate. Dupa moartea tatalui meu, am preluat eu parte din ... (vezi toată discuția)
Buna ziua tuturor ! de ceva timp familia mea se confrunta cu ... Georgiana077 Georgiana077 Buna ziua tuturor ! De ceva timp familia mea se confrunta cu o mare problema ! Bunica mea are dementa si necesita ingrijire ..Fiica ei desi are mutatie la ea ... (vezi toată discuția)