avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 903 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Am fost dat afara din magazinul Metro împreuna cu ...
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Am fost dat afara din magazinul Metro împreuna cu sotia

Este normal sa fiu dat afara si înjurat de șeful paznicilor de la Metro Bacau?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 09:05, 7 Decembrie 2016
Acum 3 ani am avut o firma unde eram singur asociat care a intrat in faliment,si am ramas dator la Metro cu o suma mică de bani.Intre timp soția a deschis o firma si a făcut contract cu Metro.Am cumpărat de la Metro timp de aproape 1 an marfa,de 3-4 ori/saptamana,iar azi soției i s-a blocat cardul de la Metro.La întrebarea de ce i s-a blocat cardul si de ce nu poate sa cumpere i s-a prezentat șeful pazei de la Metro si a spus soției sa lase marfa si sa părăsească magazinul Metro si sa numai între vreodată,deoarece soțul ei are o datorie mai veche la societatea lor.Ea a răspuns ca nu are nici o legătura cu firma veche,dar i s-a răspuns ca este soția mea si e de-ajuns.Acel paznic a vorbit foarte urât la adresa soției si i-a pătat imaginea deoarece in incinta magazinului erau cel puțin 100 oameni care se uitau.Cum pot sa rezolv aceasta situație jenanta si sa trag la răspundere pe Metro Cash & Carry?
Buna seara,
In primul rand adresati-va firmei al carei angajat este d-l respectiv. Nu este angajatul Metro ci al unei firme de paza. Instiintati firma ca doriti sa o actionati in instanta pt comportamentul angajatului ei. In partalel adresati-va si Metro pt a lamuri problema cu dansii. Aveti nevoie de raspunsuri scrise pt a trece la pasul urmator.
Ultima modificare: Miercuri, 16 Noiembrie 2016
robert11, utilizator
Dar am si eu o intrebare, nu ca as scuza comportamentul firmei: daca tot spuneti sa v-ati revenit cu banii ba chiar aveti o firma care aparent merge bine si daca tot era mica datoria, de ce NU o achitati?

In alta ordine de idei, eu cred ca e politica Metro sa actioneze asa iar agentul de paza e doar un instrument, altfel nu avea dansul acces la informatii despre datorii si legatura cu sotia etc...

Parerea mea e ca atunci cand nu procedezi corect (lasi o datorie mica atat de mult) iti asumi un tratament la fel de incorect. Eu cred ca de patarea imaginii sotiei dvs. sunteti responsabil fiind autorul moral a ceea ce s-a intamplat.
Pentru defăimare se poate deschide proces civil.
Pot fi dați în judecata toți ca sa fie obligați la plata de despăgubiri morale.
Este normal sa aibă loc abuzuri atâta timp cât în România oamenii nu își permit sa angajeze avocat pentru proces.In toate tarile sărace abuzurile sunt la ordinea zilei.

Paznicul nu avea dreptul sa procedeze asa.
Fapta nici măcar nu constituie infracțiune ca sa se poate discuta de o minima justificare de a se proceda în acest fel.
Dacă le furați bunuri Paznicul s-ar fi temut de un prejudiciu și ar fi putut răspunde el dacă nu apară firma de hoți.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Au voie agentii de paza si protectie la perchezitie corporala? olteanudaniela olteanudaniela Buna ziua am cateva intrebari care as dori,daca se poate sa imi raspundeti.Locuiesc vis-a-vis de unul dintre lanturile de supermarketur Kaufland, vizitez ... (vezi toată discuția)
3 articole nescanate auchan Antonio29 Antonio29 Buna seara domnu’ avocat, sunt disperat in momentul de fata, deci va rog sa mi scuzati exprimarea. Am fost acum 2 zile la Auchan, vorbeam la telefon cu ... (vezi toată discuția)
Minor neinsotit retinut in hipermarket pentru presupusa distrugere LarisaU LarisaU Buna ziua, va rog sa imi spuneti daca exista o lege care interzice unui minor de 14 ani sa umble neinsotit in oras, piete, magazine, hipermarketuri, etc. si ... (vezi toată discuția)