avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 404 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Despre pensia de intretinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Despre pensia de intretinere

La 1860 salariul net cit se cuvine la 2 copii? Am înțeles ca norma de hrana nu se pune si aceea fiind de 1060 multumesc
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 15:20, 17 Noiembrie 2016
Pentru 2 copii, limita MAXIMĂ a pensiei de intreţinere este 33% din 1860, deci 620 lei.
Norma de hrana nu este avuta in vedere la plata pensiei de intretinere .(reprezinta un venit cu destinatie speciala ).

Decizia ICCJ nr. 21/2015 a admis recursurile în interesul legii înaintate de procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și de Colegiul de conducere al Curții de Apel Suceava.

„În interpretarea şi aplicarea dispoziţiilor art. 527 alin. (2) şi art. 529 alin. (1) şi (2) din Codul civil, echivalentul valoric al normei de hrană prevăzute de art. 2 alin. (4) şi art. 4 alin. (4) din Ordonanţa Guvernului nr. 26/1994 privind drepturile de hrană, în timp de pace, ale personalului din sectorul de apărare naţională, ordine publică şi siguranţă naţională, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, nu se include în totalul veniturilor nete lunare în raport de care se stabileşte pensia de întreţinere datorată de către părinte copilului”, se arată în decizia ICCJ.

Decizia ICCJ este obligatorie, potrivit art. 517 alin. (4) din Codul de procedură civilă, de la momentul publicării în Monitorul Oficial.



Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) a decis printr-o decizie pronunțată în luna octombrie că sumele provenite din norma de hrană primite de personalul din sectorul de apărare națională, ordine publică și siguranță națională nu trebuie să fie incluse în totalul veniturilor nete. Procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție ceruse Instanței supreme, printr-un recurs în interesul legii, pronunțarea unei decizii prin care să se asigure interpretarea unitară a prevederilor legale în materie, în condițiile în care instanțele le aplicau diferit. Decizia ICCJ a fost publicată astăzi în Monitorul Oficial.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Norma de hrana acordata conform og 26/1994 este considerata venit ... Cosmincatrinoiu Cosmincatrinoiu Norma de hrana acordata conform OG 26/1994 este considerata venit salarial? (vezi toată discuția)
Norma hrana mapn laura1964 laura1964 Buna seara. Am o nedumerire. Norma de hrana se introduce in calculul venitului din care se plateste pensie intretinere minor, sau in conformitate cu decizia ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara ClaudiuCl2018 ClaudiuCl2018 La stabilirea pensiei alimentare se adauga si norma de hrana sau doar salariul net ! Norma de hrana nu este considerat venit. (vezi toată discuția)