avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 214 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Ce ziceti, Calitate de suspect sau invinuit?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Ce ziceti, Calitate de suspect sau invinuit?

Buna ziua

Am fost chemat ca martor la Serviciul de Investigatii iar dupa ceva timp am fost sunat de dl. inspector ca sa ma prezint la ei si totodata mi-a comunicat faptul ca am calitatea de suspect intr-un dosar penal. Tot el mi-a spus ca as putea sa completez un formular si sa renunt la aceasta calitate (nici nu stiam ca se poate asa ceva), mie mi se pare suspect acest lucru, probabil vrea sa ma inculpe, nu cred ca m-ar ajuta un inspector.

Ce parere aveti sa completez acel formular (sa renunt la calitatea de suspect) sau nu?
Cel mai recent răspuns: Titilazea , utilizator 17:49, 16 Ianuarie 2017
Nu aveti cum sa renuntati la calitatea de suspect.

Probabil ca veti deveni inculpat si asa nu veti mai avea calitatea de suspect.
Ar fi bine sa mergeti insotit de avocat pentru ca ori intelegeti gresit ori incearca sa va cam smechereasca politistul...
Da, o sa devenit inculpat.
Nu ati inteles bine, sunteti chemat sa va aduca la cunostinta calitatea de suspect, se incheie un PV in acest sens.
Este o diferenta intre suspect si invinuit?intreb pt ca am avut calitatea de suspect intr-un dosar penal iar acum am calitatea de invinuit...
Termenul de invinuit era folosit in vechea reglementare, cred ca sunteti in eroare, mergeti la organul de UP sa va interesati in concret, cred ca aveti nevoie si de asistenta juridica, riscati sa fiti trimis in judecata si sa nu intelegeti nimic din ce vi se intampla.
Ultima modificare: Marți, 22 Noiembrie 2016
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat

Alte discuții în legătură

In cat timp se comunica rezolutiile de incepere a urmaririi penale? gigel11 gigel11 Nu am vazut informatia aceasta in Codul de Procedura Penala. Stiu ca ordonanta se comunica in aceeasi zi organelor ori chiar invinuitului dar despre rezolutii ... (vezi toată discuția)
Ce presupune calitatea de inculpat Roman85 Roman85 AM PRIMIT O CITATIE IN CARE SE SPUNE ASA SUNTETI CHEMAT LA CAMERA 34 POLITIA MUNICIPIULUI BRAILA BIROUL DE INVESTIGATII CRIMINALE IN CALITATE ... (vezi toată discuția)
Citatie "surpriza" Bordi1 Bordi1 Buna seara! Astazi dimineata m-am pomenit cu postasul (care ma cunoaste) care mi-a inmanat o CITATIE din care reiese ca as fi inculpat penal intr-un ... (vezi toată discuția)