avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 818 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Inregistrarea conversatiilor fara acordul persoanelor.
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Inregistrarea conversatiilor fara acordul persoanelor.

Am trecut de curand printr-o situatie jenanta la locul de munca si nu stiu cum sa o abordez.
Unul din colegii de munca (il numim X) a venit sa mi se planga de faptul ca un alt coleg ( Y) are o inregistrare cu mine vorbind despre el. O conversatie fara acuze , sau concluzii, ci doar o conversatie la bere intre colegi.

Colegul X are ceva probleme si este paranoic din orice se intampla in jur. Totul se intampla impotriva lui.
Colegul Y a facut asta doar pentru a da nastere unor conflicte inutile stiind slabiciunea lui X, pe scurt o barfa de doi lei .

Colegul Y nu este la prima abatere de acest gen. Si are si alte abateri la locul de munca. Restul , ne-am saturat de barfe si raca bagata intre noi , mai ales ca ceea ce discutam la o bere discutam si fata in fata , nu sapa nimeni groapa altcuiva.
La locul de munca a aparut o stare de tensiune foarte mare datorita acestor gesturi ale lui Y, ocupatia lui principala fiind vanatoarea greselilor minre si inflorirea lor in fata superiorilor.

In numele meu si al colegilor care au mai avut astfel de situatii cu el , intreb daca aceste inregistrari sunt legale , daca aceasta fapta pur si simplu este legala, de a inregistra conversatiile intre alte persoane fara acordul lor si a le folosi in scopuri atat de puerile?

Aceste gesturi au dus la tensiuni intre colegi care au fost mai departe sanctionate de catre angajator, caruia nu i s-a spus despre asta , pentru ca majoritatea dintre noi nu luam in calcul "turnatoria" ca mijloc de avansare sau cerut de mariri de salariu.

Singurul lucru la care ne-am gandit a fost sa ii aducem in vedere lui Y ca inregistrarea fara acordul nostru este ilegala. Si va intreb daca putem face aceasta afirmatie cu un fundament legal. Poate se opreste din stilul agresiv de a baga raca intre restul angajatilor.

Alte discuții în legătură

Completare carnet munca devil_advocate devil_advocate Va propun urmatoarea speta: Un angajat a fost concediat de la angajatorul X si ulterior instanta a anulat decizia de concediere, a dispus reintegrarea si a ... (vezi toată discuția)
Hartuire la l-o ul de munca bibicarina bibicarina Sunt hartuita la locul de munca de șefa mea, când am fost la manager sa ii spun ca sunt înjurat, făcută proasta, ma înjura de mama, ma face proasta și ... (vezi toată discuția)
Vatamare corporala grava dolphin6 dolphin6 In data de 24.05.2010 (inainte de masa) un batran de 89 de ani (X) a vizitat prietenul lui vechi, un batran de 87 de ani (Y), impreuna cu un individ putin mai ... (vezi toată discuția)