avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Speta TVA achizitie licente windows
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Speta TVA achizitie licente windows

Am urmatorul caz:
Achizitionez licente windows de pe site lizengo.ro.
Firma mea este inregistrata ca platitor de TVA insa nu si intracomunitar (ROI)
Firma care comercializeaza licentele prin site-ul respectiv are un cod valid de TVA in Germania si factureaza licenta de windows cu TVA 20% (TVA Romania). Pe factura am evidentiat doar codul de TVA de Germania.
Am luat legatura cu ei si mi-au comunicat ca intrucat nu sunt inregistrat in ROI, ei factureaza cu TVA romanesc pe care il colecteaza, iar in momentul in care depasesc suma de 30000 euro, sunt obligati sa-l vireze la statul roman.

Cum inregistrez aceste facturi si unde le declar? Este considerata achizitie intracomunitara? Care este articolul din codul fiscal care reglementeaza acest aspect?

Multumesc.

Alte discuții în legătură

Achizitie intracomunitara ContSters156394 ContSters156394 As avea nevoie de ajutor pentru clarificarea catorva puncte referitoare la achizitii intracomunitare. Sa presupunem ca firma X, din Ro, vrea sa cumpere produse ... (vezi toată discuția)
Tva intracomunitar sorion61 sorion61 Vreau sa infiintezt o firma de consultanta IT si sa ofer consultanta IT unei firme din Germania. Trebuie sa ma inregistrez ca platitor sau neplatitor de ... (vezi toată discuția)
Achizitie intacomunitara masina rulata misaaa misaaa buna ziua, am nevoie de ajutor pt urmatoarea speta: - sunt P.F.A. norma de venit, inscris in R.O.I. (am CIF...), cod valid de TVA,inregistrat pe art,153.1 ... (vezi toată discuția)