avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Neacordarea conditiilor de munca de catre angajator.
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Neacordarea conditiilor de munca de catre angajator.

Buna ziua. Ma numesc Serban Florin din Cernavoda si activez ca POMPIER la Centrala Nucleara din martie 2003 si angajatorul ne-a incadrat pe toti cei 81 de POMPIERI la conditii normale de munca pana in prezent,desi Centrala Nucleara se incadreaza in conditii deosebite si speciale de munca conform legii si avizelor ITM si CNCAN. Am dori sa ne ajutati sa intelegem care e procedura legala prin care putem obtine acest drept. Va multumim!
Cel mai recent răspuns: Om mare , utilizator 17:58, 19 Noiembrie 2016
Incadrarea in conditii deosebite se poate face doar cu respectarea prevederilor HG nr. 1014/ 30.12.2015. Gasiti legislatia pe internet.
Pe scurt, se intocmesc niste materiale insotite de buletine de determinare noxe, de catre angajator, se solicita de catre angajator avizul de la Inspectia muncii pentru locuri de munca/ posturi de lucru/ activitati/ meserii si in baza avizului (daca se obtine), angajatorul nominalizeaza prin decizie interna, lucratorii incadrati pe locuri de munca/ posturi de lucru/ activitati/ meserii.
Exista o conditie - locurile de munca sa mai fi fost incadrate in conditii deosebite, conform legislatiei anterioare (respectiv HG nr. 261/ 22.02.2001 cu modificarile si completarile ulterioare, anuale, ultima fiind HG nr. 1173/ 29.12.2014; toate aceste acte normativa au fost abrogate prin HG nr. 1014/ 2015.
Va multumim frumos. Nu am scris in msj anterior ca inainte de anul 2003 ,eu si colegii mei am fost angajatii proprii ai Centralei Nucleare tot ca Pompieri Civili . si din 2003 am fost externalizati la firma Davi-Comfire din Buc. iar de la acea data, patronul ne-a schimbat incadrarile fe la conditii deosebite, la conditii normale de munca, desi locul de munca a ramas acelasi si in prezent. Va dati seama ca la acea vreme se faceau tot felul de jmecherii, iar noi nu am stiut si abia acum am descoperit la casa de pensii Buc. Ce ne sfatuiti dnul Gigi Popa? Va multumim!
In momentul externalizarii activitatii trebuia intocmita documentatia pentru obtinerea conditiilor de munca de catre noul angajator.
Angajatorul sa incerce reluarea procedurii de acordare conditii deosebite prevazuta in HG nr. 1014/ 2015. Daca prin buletinele de determinare noxe se confirma conditiile deosebite (existenta noxe peste limita admisa) pot exista ceva sanse minime insa, pentru obtinerea avizului de la Inspectia muncii.
Va multumim din nou! Ce credeti ca e mai bine sa facem? Sa mergem in instanta? Am avea mai multe sanse? Mentionam ca noi detinem casete dozimetrice de masurarea radiatiilor si aviz medical apt in mediul cu radiatii ionizante si suntem Lucratori Expusi Profesional. Toti angajatii proprii ai beneficiarului sunt incadrati in conditii deosebite si speciale , iar noi Pompierii suntem incadrati la conditii normale. Va rugam sa ne mai dati un raspuns daca se poate.
Este dreptul dvs. de a va cauta drepturile in instnata de judecata. Dupa parerea mea aveti putine sanse de castig atata timp cat angajatorul nu a mentionat locul dvs. de munca in lista locurilor de munca propuse pentru incadrare in grupa de munca.
Pentru a avea succes in instanta trebuie sa puteti pune la dispozitia expertului tehnic judiciar din specialitatea protectia muncii care va efectua expertiza tehnica judiciara (nominalizat la cererea dvs. de catre instanta) documente cerete - determinari de noxe, fise tehnice de securitate pentru noxele existente la locul de munca, fise de post, sarcini de serviciu, etc.
Documentele amintite de dvs. nu fac parte din categoria celor mentionate de mine.

Alte discuții în legătură

Incadrare munca in conditii deosebite max36 max36 Munca prestata in domeniul salubrizarii menajere si stradale, colectarea de gunoi menajer, salubrizare si colectare depozite stradale trebui incadrata ca munca ... (vezi toată discuția)
Buna dimineata,suntem colectivul de la inst. c.i. parhon din ... izotopiste izotopiste Buna dimineata,suntem colectivul de la Inst. C.I. Parhon din Compartimentul Medicina Nucleara gr IV, unde se administreaza iod radioactiv sursa deschisa, ... (vezi toată discuția)
Grupe munca andonika andonika Mai exista societati comerciale in Romania( chimie ,metalurgie etc) care au sectoare cu grupe de munca? (vezi toată discuția)