avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 964 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... cetatean strain urmarit penal dar plecat din tara
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

cetatean strain urmarit penal dar plecat din tara

Buna ziua
Un sfat va rog....intr-un dosar penal instanta a dispus inceperea urmaririi penale pentru 2 cetateni unul roman si altul strain. Acesta din urma a lucrat 2 ani in tara (unde a incalcat legea) fiind trimis, in delegatie, de firma la care lucra. In prezent lucreaza la aceeasi firma dar in alta tara, nu cunosc unde. Este cetatean UE.
Ce obligatii revin organelor de cercetare penala (politie, procuror) pentru a-l audia? Instanta a dispus audierea lui in calitate de inculpat...
Daca nu va fi audiat...ce presupune aceasta dpv legal al solutionarii dosarului?
Multumesc anticipat pentru sfaturi si sugestii...
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 15:10, 31 August 2009
Dupa ce se vor face toate demersurile legale in vederea audierii acestuia dosarul isi va continua cursul.
Se poate emite mandat de arestare preventiva si in lipsa acestuia.

av Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Martor plecat in strainatate DSebi DSebi partea vatamata solicita ca un martor sa fie adus din Italia pentru a fi ascultat inainte de finalizarea cercetarilor.exista cadru legal pentru aducerea ... (vezi toată discuția)
Infractiuni informatice grup organizat toystory toystory Buna ziua, Cine ma poate ajuta intr-un caz de infractiuni informatice in care persoanele arestate sunt pe arest preventiv de 8 luni de zile. Este legal? (vezi toată discuția)
Plangere privare libertate nejustificata dia2120 dia2120 am un frate care fost acuzat intr-un dosar penal pe baza unei plangeri mincinoase.ancheta s-a oprit deoarece s-a dovedit ca partea vatamata a mintit in ... (vezi toată discuția)