avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 935 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie de invaliditate/limita de varsta
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie de invaliditate/limita de varsta

Buna seara.Tatal meu a suferit un AVC si este in concediu medical de 120,la comisie mi s-a spus ca poate iesi la pensie pentru limita de varsta(tata are 55 de ani).De ce limita de varsta si nu invaliditate?
Doresc sa va intreb de asemeni la dosarul de pensie referitor la adeverintele de munca,tata a lucrat din 1977,primul loc de munca la Ubemar si este trecut in Cartea de Munca este nevoie de adeverinta?
Eu vad ca scrie ca de la 1 ianuarie 2011 dar la Casa de Pensii ba trebuie ba nu trebuie.
Va multumesc anticipat.

Alte discuții în legătură

Popriri pe pensie de invaliditate ancamun ancamun In ianuarie 2011, tatal meu a suferit un AVC in urma caruia a ramas imobilizat, nu vorbeste, nu scrie, nu are discernamant. La cateva luni dupa AVC am primit o ... (vezi toată discuția)
Varsta la care o pensie de invaliditate gradul iii devine nerevizuibila mara57 mara57 buna ziua ! am si eu o intrebare, daca se poate sunt nascuta in 1957, aprile, am 21 de ani si 8 luni vechime pe cartea de munca, din 1999 sunt pensionata pe ... (vezi toată discuția)
Pensie invaliditate in urma unui accident vascular cerebral b33low b33low Buna ziua, Tatal meu in varsta de 63 de ani (n.1953) a suferit in urma cu o luna (09.08.2017) un AVC ischemic, ramanand paralizat pe partea stanga ... (vezi toată discuția)