avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1023 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Popriri pe pensie de invaliditate
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Popriri pe pensie de invaliditate

In ianuarie 2011, tatal meu a suferit un AVC in urma caruia a ramas imobilizat, nu vorbeste, nu scrie, nu are discernamant. La cateva luni dupa AVC am primit o adresa de la o banca prin care era anuntat ca are restante de plata la un credit. Mama a facut imediat o adresa catre banca informand-o asupra starii tatalui meu (a atasat si documente medicale) si cerand detalii despre contract. Banca a raspuns ca acel contract este confidential si nu poate da detalii. Tatal meu are o pensie de invaliditate iar luna trecuta pe cuponul de pensie au aparut retiner de 250 ron.
Mentionez deasemenea ca atunci cand mama a fost personal la banca, jurista i-a comunicat – verbal – ca nu ar avea de ce sa-si faca griji intrucat este vorba de un caz de social si ca oricum pe pensia de invaliditate nu se pot pune popriri. Imi puteti confirma, va rog daca banca a procedat legal ? Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: ancamun , utilizator 15:58, 19 Mai 2015
Jurista cred că era în preaviz . Orice pensie, inclusiv de invaliditate, se poprește.

Cu mult respect, dar invaliditatea nu ehivalează cu amnistierea datoriilor către creditori.
Doar indemnizația de concediu medical, care are caracter temporar, nu este supusă popririi.
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de handicap cu indemnizatie velea nelu velea nelu salut am pe tatal meu cu o pensie de handicap cu sechele AVC de citiva ani acum sa inbolnavit si mai grav sa operat la colon si intestine este purtator de ... (vezi toată discuția)
Poprire alocatie minor ovidana ovidana Banca, in urma deschiderii procedurii de executare silita, a dispus poprirea pe contul de alocatie al copilului meu, cont care era deschis la o alta ... (vezi toată discuția)
Cum pot intra in legalitate pentru a administra pensia tatalui meu care este bolnav jlvera jlvera Cum pot intra in legalitate pentru a administra pensia tatalui meu care este bolnav? Buna ziua, Am o intrebare va rog mult, Tatal meu locuieste in ... (vezi toată discuția)