avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 646 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum pot intra in legalitate pentru a administra pensia ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum pot intra in legalitate pentru a administra pensia tatalui meu care este bolnav

Cum pot intra in legalitate pentru a administra pensia tatalui meu care este bolnav?

Buna ziua,

Am o intrebare va rog mult,

Tatal meu locuieste in prezent la mine, care este domiciliul lui legal, cu clauza de uzufruct viager. Concubina tatalui meu ma acuza ca "ii mananc pensia tatalui".

Eu am o adeverinta de la medicul din spitalul unde a fost tratat, adeverinta atestand faptul ca tatal meu este in prezent nedeplasabil, si ca actul respectiv foloseste pentru ridicarea drepturilor banesti din pensie.

Ma intereseaza daca sunt in legalitate numai cu acea hartie de la spital.
Daca nu sunt in legalitate, va rog sa imi spuneti si mie ce trebuie sa fac si cui trebuie sa ma adresez pentru a fi in legalitate.

Un jurist mi-a spus ca trebuie sa obtin tutela, in timp ce medicul curant spune ca tatal meu are sanse de insanatosire si ca peste o luna medicul spera ca eu ii voi putea lasa cheile casei pe mana, deci cum sa cer tutela daca medicul spera ca tatal meu va putea, in curand, sa mearga singur pe strada?!

Mentionez ca sunt singura lui fiica si ca tatal meu mai are un frate.

Va multumesc.
Ultima modificare: Luni, 6 Martie 2017
jlvera, utilizator
Cel mai recent răspuns: jlvera , utilizator 16:24, 6 Martie 2017
Nu, nu este suficient acel document medical. Aveti nevoie de o procura speciala prin care tatal va imputerniceste pe dvs sa ii ridicati pensia.
Daca tatal dvs are discernământ, luati legătura cu un notar, dispus să se deplaseze la domiciliu.
raluk0207, multumesc foarte mult pentru raspuns.

Tatal meu a suferit un AVC hemoragic acum 2 luni, iar decizia daca el are discernamant sau nu, cred ca o poate da numai medico-legalul (INML), unde trebuie sa ii fac o programare.

Problema este ca el este in recuperare, medicul psihiatru din spital mi-a spus ca recuperarea dureaza intre 3 si 6 luni, deci eu nu pot sa il declar pe tatal meu fara discernamant (chiar el m-a rugat sa nu il jignesc si sa nu ii fac acest lucru), pana nu trece perioada de 6 luni.

Concubina lui ma ataca pe mine, pentru ca ea i-a furat niste bani tatalui meu, chiar cand el era pe targa (in prima zi de internare), iar eu am niste chitante care atesta acest lucru.

Pe mine ma intereseaza sa gasesc un avocat de drept penal care sa dovedeasca ca ea a furat acesti bani. In acel moment totul s-ar clarifica.

Am extrasul de cont (tatal meu l-a luat), deci am nr. ATM-ului de unde s-au furat banii si doresc sa fac o investigatie. Am inteles ca exista camere de luat vederi la bancomate si pot sa o vada pe camera cum a furat banii. Am data si nr. ATM-ului de unde s-au furat banii.

Nu vad de ce o astfel de ancheta ar fi atat de complicata. Trebuie pana la urma, derulat doar un film.

Am ajuns notorie pe forum cu acest caz, iar hartuirea la care ma supune ea imi dauneaza sanatatii, la gandul ca va trebui sa umblu cine stie cati ani prin tribunale, deci cred ca a venit momentul sa atac si eu, iar singura dovada scrisa impotriva ei sunt acele chitante.

Din pacate, banii nu erau ai mei, iar tatal meu nu este declarat nici cu, nici fara discernamant, deci nu stiu daca in acest moment el are dreptul de a demara o ancheta.

Multumesc!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt acuzata de amanta ca il sechestrez pe tatal meu jlvera jlvera Buna dimineata, Va rog ajutati-ma sa scap de aceasta persoana. Concubina tatalui meu ma acuza ca il sechestrez in casa la mine. Tatal meu este ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare-cumparare cu clauza de uzufruct viager, il pot pierde? jlvera jlvera Buna ziua, Sunt intr-o situatie delicata. Tatal meu a suferit un accident vascular cerebral hemoragic, iar el are o concubina cu care a trait pana in ... (vezi toată discuția)
Am obligatia sa primesc ancheta sociala daca nu am cerut pensie de handicap? jlvera jlvera Am o intrebare, daca ma mai puteti ajuta inca o data, va rog din suflet. Daca nu am facut niciun demers pentru dosar de handicap, dar cineva m-a reclamat, ... (vezi toată discuția)