avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Am obligatia sa primesc ancheta sociala daca nu am ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Am obligatia sa primesc ancheta sociala daca nu am cerut pensie de handicap?

Am o intrebare, daca ma mai puteti ajuta inca o data, va rog din suflet.

Daca nu am facut niciun demers pentru dosar de handicap, dar cineva m-a reclamat, eu am obligatia sa ii primesc pe cei de la ancheta sociala la mine in casa?!

Cu ce drept sa vina cineva la mine in casa, atata timp cat casa mea este a mea, iar tatal meu care a avut un AVC si pe care il intretin in exclusivitate din salariul meu si din pensia lui, are doar drept de uzufruct viager.

Tatal meu sa zica merci ca pun bani din salariul meu pentru a-l intretine pe banii mei, nu ai statului.
Nu vad cu ce drept mi se invita nu stiu ce controale la mine in casa, starniti de concubina lui care i-a mancat banii din conturi timp de 16 ani.

Concubinajul nu este legiferat, iar concubina a furat limita maxima de bani care se putea fura / zi de pe cardul tatalui meu, chiar in ziua in care acesta a fost scos din tomografie pe targa, asa ca nu vad de ce eu trebuie sa ma pun la mintea oricarei persoane care face reclamatie pentru a incerca sa-si acopere propriile hotii si orori pe care le-a facut, punand organele statului pe drumuri pentru ca ea are o problema personala cu ea insasi si o rafuiala cu mine, deoarece eu am reusit sa obtin niste chitante care atesta faptul ca ea i-a furat banii tatalui meu.

Eu i-am cumparat haine de firma tatalui meu pe banii mei, pentru ca amanta lui i-a furat pana si pantofii din picioare si hainele pe care eu i le facusem cadou tatalui meu.

Ea mi-a facut plangere la politie pentru limbaj agresiv?! Dupa ce ea mi l-a sechestrat in apartamentul ei pe tatal meu care avea hemoragie in cap, impiedicandu-ma sa il duc la doctor si refuzand sa primeasca salvarea, dupa ce i-a furat si banii, ma tot trezesc cu tot felul de reclamatii, ba la politie, ba la ancheta sociala, ba ma ameninta prin telefon ca il tin eu sechestrat pe tatal meu si ca "iau 7 ani de inchisoare" pentru ca i-am dat tatalui meu alta cartela de telefon, ca ea sa nu-l mai deranjeze, iar aceasta a fost la insistentele lui, care mi-a spus sa ii cumpar alta cartela.

Ma intreb daca nu cumva l-o fi si otravit, analizele de sange fiind cam dubioase. De ce l-a sechestrat in casa, nelasandu-ma sa il duc la doctor, daca nu avea nimic de ascuns?!

Din punctul meu de vedere aceasta femeie este un caz penal grav si consider ca in conditiile acestea limbajul de lemn nu-si are sensul, iar tatal meu sa zica merci ca il ingrijesc ca pe un print, dupa tot ce imi face cu aceasta femeie care este mai tanara decat mine.

Daca nu eram eu sa reusesc in cele din urma sa il duc la cel mai bun spital din Bucuresti, probabil ca in ziua de azi nu mai era pe pamant, ci sub pamant.

Eu muncesc zi de zi cu el ca sa ii reinvii memoria, mi-au iesit bube pe mine de stres si de nesomn petrecand sute, mii de ore cu el pentru a face exercitii de dictie, de memorie si pentru a-l spala, a-i aduce mancare la pat etc, iar cei de la ancheta sociala consider ca nu au ce cauta la mine in casa, atata timp cat eu il intretin pe banii mei si muncesc pentru el ca un caine ca sa il reinvii din morti.

Multumesc anticipat si, de asemenea, multumiri pentru toate raspunsurile anterioare.

Ma gandesc la modul serios sa angajez un avocat care sa ma apere de aceasta persoana, dar nu stiu cat ma costa.

Eu nu vreau si cred ca nici nu pot sa-i fac ei plangere penala pentru banii furati, deoarece nu erau ai mei, ci ai tatalui meu, dar cred ca ii pot face plangere pentru hartuire.
Ultima modificare: Miercuri, 1 Martie 2017
jlvera, utilizator
Cel mai recent răspuns: jlvera , utilizator 02:39, 2 Martie 2017
~ Conținut șters la cerere ~
Dacă cei de la Asistență Socială au primit o sesizare prin care reclamă o situație anume care îl privește pe tatăl dvs, ei sunt obligați să efectueze o anchetă socială la locuința unde este domiciliată persoana în cauză.
Dl. Dapix, va multumesc foarte mult pentru raspunsul corect!

As dori totusi sa angajez si un avocat care sa faca ordine in aceasta problema.

Eu nu vreau sa o denunt pe ea nicaieri, nu vreau sa imi complic viata, ci as dori un avocat care sa ii puna un stop de fiecare data cand intreprinde astfel de actiuni, pentru ca este clar pentru mine ca nu se va opri aici si ca ea cauta sa ma bage ea prima pe mine la inchisoare, inainte ca vreunul dintre noi (eu sau tatal meu) sa intreprindem vreo actiune impotriva ei pentru banii furati.

Eu am probleme de sanatate si nu pot rezista in aceste conditii de stres. Va rog daca exista un avocat al apararii din Bucuresti, contactati-ma in privat.

Eu nu vreau sa atac, dar am nevoie de o persoana specializata care sa se ocupe de acest caz, daca se poate in lipsa mea, sau cu cat mai putine prezentari ale mele la tribunal.

Eu nici nu vreau sa ajung in tribunal, de fapt. Dar nu stiu daca se poate face o actiune de aparare fara a trece prin tribunal.

Multumesc mult!
Ultima modificare: Joi, 2 Martie 2017
jlvera, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt acuzata de amanta ca il sechestrez pe tatal meu jlvera jlvera Buna dimineata, Va rog ajutati-ma sa scap de aceasta persoana. Concubina tatalui meu ma acuza ca il sechestrez in casa la mine. Tatal meu este ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare-cumparare cu clauza de uzufruct viager, il pot pierde? jlvera jlvera Buna ziua, Sunt intr-o situatie delicata. Tatal meu a suferit un accident vascular cerebral hemoragic, iar el are o concubina cu care a trait pana in ... (vezi toată discuția)
In ce conditii poate fi atacat contractul de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere? jlvera jlvera Buna ziua, La Multi Ani tuturor, Va rog poate puteti sa ma lamuriti intr-o problema: Tatal meu are o amanta (nu stiu daca sunt casatoriti). El mi-a ... (vezi toată discuția)