avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... In ce conditii poate fi atacat contractul de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

In ce conditii poate fi atacat contractul de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere?

Buna ziua, La Multi Ani tuturor,

Va rog poate puteti sa ma lamuriti intr-o problema:

Tatal meu are o amanta (nu stiu daca sunt casatoriti). El mi-a vandut mie apartamentul in care locuieste, cu clauza de intretinere.

Marti 20.12.2016 tatal meu si-a pierdut brusc memoria.
Nu l-am gasit acasa si am alertat-o pe amanta, care a venit, iar el era in apartamentul ei, insa nu ne puteam intelege cu el.

Ea l-a trimis la mine si mi-a dat cartea lui de identitate si cardul de sanatate, insa toate cardurile lui bancare au ramas la ea.

L-a tinut practic sechestrat in casa de miercuri dimineata (21.12), cand eu am vrut sa il duc la doctor, pana vineri dimineata (23.12), indoctrinandu-l ca nu trebuie sa mearga la doctor. Pe 21.12 nu am putut sa il urc in taxi cu forta, pentru ca se impotriveau amandoi, si amanta, si tatal meu.

Pe 21.12 am chemat salvarea din nou (o mai chemasem o data imediat ce l-am gasit in apartamentul ei, dar nu au vrut sa mi-l ia, probabil pentru ca li s-a parut ca are Alzheimer, nu accident vascular). Unul dintre baietii de la salvare mi-a spus ca exista totusi si posibilitatea unui accident vascular).

Eu am cautat in noaptea de 20 spre 21 medici si voiam sa il duc la medic pe 21.12 dimineata. El a dormit peste noapte la ea, pentru ca a insistat foarte tare ca ea sa il ia acolo. In seara de 20.12 era incoerent si a vrut sa imi strice broasca cu patentul, pentru ca nu accepta sa fie inchis in casa asa cum a recomandat personalul de la salvare si nu am avut alta solutie decat sa il las sa doarma unde vrea el, adica la amanta.

Pe 21.12 dimineata ea l-a adus la mine, am iesit toti 3 din bloc, iar eu urmam sa il urc in taxi si sa il duc la spital, insa amandoi s-au impotrivit, si nu am reusit sa il urc in taxi.

Dupa ce ea l-a luat si l-a sechestrat in casa, eu am chemat din nou salvarea. Salvarea a venit si a spus ca nu il poate duce la medic cu forta daca nu are dosar de boli mintale. Mi-au recomandat sa ma duc la sectia de politie de care apartin. Am fost imediat acolo, am declarat verbal cazul, ofiterul de politie a scris intr-un caiet ceea ce i-am spus, aveam asupra mea si buletinul meu si al tatalui meu, deci a notat undeva intr-un dosar aceste CNP-uri, insa eu nu am dat o declaratie scrisa in acest sens, deci eu personal nu am o dovada scrisa ca am fost la sectia de politie.

Prima intrebare este: daca ma duc acum sa dau declaratie la politie in baza a ceea ce s-a scris in dosarul lor pe data de 21.12 este prea tarziu?

Politia mi-a spus ca nici ei nu au dreptul sa il duca la medic fara consimtamantul lui, dar nu au venit la fata locului sa constate. Mi-au recomandat sa incerc sa il conving eu sa mearga la doctor.

Abia vineri 23.12, timp in care el a fost in casa amantei, am reusit sa o conving sa mergem la un doctor pe care eu l-am cautat, la un spital, nu la o policlinica de cartier, asa cum propunea ea.

In tot acest timp, amanta a negat ca stie ceva despre cardurile lui bancare.

L-am dus la spital pe 23.12, s-a confirmat ca a facut accident vascular cerebral, iar in acel moment am izbucnit in plans si i-am spus amantei: vezi ca am depus declaratie la politie ca sa il scoatem din casa. (pana atunci nu-i spusesem, pentru ca practic nu era nicio declaratie scrisa).

Ea probabil ca s-a speriat de cuvantul politie si mi-a dat imediat 2 carduri ale tatalui meu, cu pin-urile corecte.

Am fost imediat sa vad daca merg pin-urile si am vrut sa extrag 10 lei, ca sa vad ce sold a mai ramas, pentru ca la o anumita banca scrie soldul pe chitanta (nu dau numele bancii, ca sa nu fie impotriva regulilor forumului), insa nu am putut sa extrag niciun leu, pentru ca pe chitanta scria: "limita zilnica depasita". Plafonul la aceasta banca este de 10000 lei/zi, deci amanta a extras cel putin 10000 lei din contul lui, de pe acel card, este posibil sa fi extras si mai mult in decursul zilelor cat l-a tinut blocat in casa ei, dar nu am dovada decat pentru acesti 10000 lei.

Problema este ca nu pot sa dovedesc ca ea a scos banii, decat daca personalul spitalului depune marturie ca eu eram in spital in momentul in care ea a scos banii.

Nu am pretentia la acesti bani, insa ea in acest moment se preface ca are grija de tatal meu, tot vine prin spital, face pe infirmiera, tatal meu este intr-o situatie foarte grava, in sensul ca i-a fost afectata memoria si judecata, dar nu este paralizat, deci se plimba ca un somnambul si trebuie supravegheat tot timpul, si niciun personal al niciunui spital nu are timp de asa ceva.

Eu sunt foarte obosita, simt ca nu mai rezist.

Intrebarea este: daca ma duc la el in vizita in timpul orelor de vizita, imi poate imputa ea faptul ca nu am avut grija de el, pentru a contesta actul de vanzare-cumparare al apartamentului in care locuiesc?

Logic, ea este cea vinovata, pentru ca l-a sechestrat in casa, intarziind cu 48 de ore interventia medicilor, insa joaca teatru la infinit, nu stiu ce interese mai are inca la tatal meu (diferenta de varsta dintre ei fiind de 30 de ani!!) .

Problema este ca pe perioada sarbatorilor nu gasesc pe nimeni sa stea cu el in spital (nici macar cu plata) si, oricum, nimeni nu poate sta sa pazeasca o persoana 24/24.

Eu am servici, deci nu il voi mai putea pazi ca pana acum (amanta face tura de zi, eu tura de noapte).

Este adevarat ca eu ma complac in aceasta situatie, dar este pentru binele tatalui meu, pentru ca daca nu il pazim, cei din spital il leaga de pat (l-au legat deja o data, acum este dezlegat) si legatul de pat ii face foarte rau cheagului pe care il are, pentru ca se enerveaza si se zbate.

Deci daca nu ar fi aceasta situatie ca trebuie pazit 24/24, eu i-as interzice acestei femei sa mai intre in spital (daca nu are un act de casatorie cu el, ceea ce nu stiu sigur). Insa ma complac deocamdata, pentru ca nu am alta varianta.

Ea insa joaca tot acest teatru pentru a obtine ceva, eventual pentru a obtine dreptul la apartamentul in care locuiesc si pe care tatal meu mi l-a vandut cu clauza de intretinere.

Intrebarea finala este: daca eu fac tot ce imi sta in putinta ca tatal meu sa fie bine (dar nu pot sa stau 24/24 ore treaza langa el), mi se poate imputa faptul ca nu am avut grija de el?

Eu l-am dus la spitalul cel mai bun, mai mult nu am ce sa fac.

Din punctul meu de vedere ea este cea vinovata, pentru ca l-a tinut sechestrat si nu l-a lasat sa mearga la medic, numai ca legile nu tin cont de ceea ce s-a intamplat cu adevarat, daca nu am documente care sa ateste acest lucru.

Singura chestie scrisa este declaratia mea, in dosarul politiei, dar eu nu am semnat nimic acolo, doar s-a consemnat ceea ce le-am spus, fara ca cineva sa verifice daca ceea ce spun este adevarat sau nu. Totusi exista o convorbire cu cei de la salvare prin care ea a spus ca nu doreste sa il lase sa plece su salvarea si ca nu le deschide usa celor de la salvare.

Deci intrebarea nr.2: ea poate ataca acest act de vanzare-cumparare doar daca se preface ca are grija de tatal meu?

Multumesc, scuze pentru scrisoarea foarte lunga, dar este un caz grav, penal, dupa parerea mea, insa nu am dovezi.

Nu doresc decat sa nu imi fie atacat apartamentul.

Multumesc mult si sarbatori fericite!
Ultima modificare: Marți, 27 Decembrie 2016
jlvera, utilizator

Alte discuții în legătură

Sunt acuzata de amanta ca il sechestrez pe tatal meu jlvera jlvera Buna dimineata, Va rog ajutati-ma sa scap de aceasta persoana. Concubina tatalui meu ma acuza ca il sechestrez in casa la mine. Tatal meu este ... (vezi toată discuția)
Am obligatia sa primesc ancheta sociala daca nu am cerut pensie de handicap? jlvera jlvera Am o intrebare, daca ma mai puteti ajuta inca o data, va rog din suflet. Daca nu am facut niciun demers pentru dosar de handicap, dar cineva m-a reclamat, ... (vezi toată discuția)
Mi-a fost furat un exemplar al actului duplicat de vanzare-cumparare apartament, posibile consecinte jlvera jlvera Buna ziua, Tatal meu a fost intr-o relatie cu o femeie care se pare ca a intrat in casa la mine si mi-a furat un exemplar duplicat din contractul de ... (vezi toată discuția)