avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 573 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Sunt acuzata de amanta ca il sechestrez pe tatal meu
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Sunt acuzata de amanta ca il sechestrez pe tatal meu

Buna dimineata,

Va rog ajutati-ma sa scap de aceasta persoana.

Concubina tatalui meu ma acuza ca il sechestrez in casa la mine. Tatal meu este domiciliat la adresa mea si a facut accident vascular hemoragic, i-a fost afectata memoria si am o adeverinta de la medic ca el este in prezent nedeplasabil, pentru a-i putea ridica pensia.

Concubina ma acuza pe mine ca le interzic eu prietenilor lui sa il viziteze.

De fapt ea isi trimite propria armata de spioni pentru a vedea in ce stare mai este tatal meu si a-i raporta acesteia. Mi-a aruncat pana acum tot felul de momeli si, vazand ca nu musc, m-a amenintat prin telefon ca "iau 7 ani de puscarie" pentru ca nu ii las pe nu stiu ce prieteni sa vina la mine in casa pentru a-l vizita pe tatal meu.

In realitate ea este speriata de faptul ca eu am niste chitante de la bancomat unde scrie ca "limita zilnica a fost depasita". Cardurile tatalui meu au stat la ea, iar ea, cand a vazut ca acesta delireaza, i-a furat banii de pe carduri zile in sir si l-a tinut sechestrat in casa, refuzand ca salvarea sa intre in apartamentul ei, astfel intarziindu-i spitalizarea.

Eu am depus o plangere la politie in acest sens atunci (in decembrie), pentru a incerca sa il scot de la ea din casa si a-l duce la doctor. Eu nu am parat-o niciodata pe ea cu intentie, atunci doar am vrut sa il scot pe tatal meu de la ea din casa.

Ea a fost si la politie pentru a ma reclama ca eu o hartuiesc, insa cei de la politie nu i-au dat castig de cauza cand eu am venit cu teancul de dovezi impotriva ei.

Eu nu doresc sa ii fac proces, pentru ca nu am timp, dar doresc doar sa fiu lasata in pace, dar ea nu imi da aceasta pace de care am nevoie pentru a-l putea ingriji cum se cuvine pe tatal meu.

Intrebarea este: poate fi incadrat la sechestru faptul ca eu refuz sa primesc in apartamentul meu persoane pe care nu le cunosc sau care nu ii sunt rude? (concubinajul nu este legiferat, iar apartamentul imi apartine, tatal meu locuind la mine cu clauza de uzufruct viager).

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: jlvera , utilizator 14:51, 9 Februarie 2017
Nu, nici vorba, casa e a dvs, primiti pe cine vreti, iar tatal are nevoie de odihna, nu de vizite.
Persoana respectiva poate sa sustina orice,dvs nu ati savarsit nici o fapta de natura penala.
Va multumesc din suflet tuturor pentru raspunsuri.

Ea m-a acuzat de faptul ca eu i-am luat telefonul tatalui meu la care ea tot suna ca sa il descoasa, iar eu i l-am luat preventiv, pentru ca nu trebuie sa stie ea in ce stare se afla tatal meu. I l-am luat ca sa nu ii faca vreun rau, pentru ca eu, pe perioada cat sunt plecata la serviciu, sunt obligata de situatie sa il las cu o persoana straina pe care ea poate sa o mituiasca, sa intre in casa mea si sa ii faca rau tatalui meu. Am decis sa ii iau telefonul in mod preventiv, iar tatal meu a fost cel care a insistat sa ii cumpar o cartela.

Ei probabil ca ii este teama ca daca tatal meu este in stare sa isi soata un extras de cont de la banca, acolo se vede numarul ATM-ului de unde ea a furat banii, si s-ar putea demara o ancheta. Banuiesc ca de aceea vrea sa stie in ce stare este tatal meu.

Eu i-am dat tatalui meu alta cartela de telefon al carui numar ea si cu asa-zisii prieteni nu il stiu, iar ea ma acuza de sechestru, pentru ca i-am taiat tatalui meu legatura cu "prietenii".

Pe noua cartela de telefon eu i-am instalat imediat ce i-am cumparat-o numarul 112, banuiesc ca se poate dovedi data in care i-am introdus eu in telefon numarul 112, asa ca tatal meu poate oricand sa sune la politie sau la salvare daca se simte sechestrat, iar tatal meu a avut doar un AVC, are logica aproape perfecta in acest moment si nu este declarat de catre nicio instanta ca nu are discernamant, ci doar nedeplasabil.

Ea imi spune ca eu nu am tutela si ca deci nu am dreptul sa ii selectez prietenii.

In primul rand ca tatal meu nu este declarat ca nu are discernamant, in al 2-lea rand o tutela se obtine in luni de zile, iar eu nu pot demara obtinerea unei tutele atata timp cat medicul lui curant nu mi-a spus ca este irecuperabil, iar eu nu doresc sa il declar handicapat sau nebun pe tatal meu, care m-a rugat sa nu il declar handicapat sau nebun. Eu nu vreau sa il jignesc pe tatal meu pentru ca persoana respectiva are niste mofturi, dar imi este frica sa nu ma trezesc cu cine stie ce citatie de la tribunal pentru ca nu stiu ce idei ii vin ei.

Ea are facultatea de drept si toata ziua citeste legi pe care incearca sa le rastalmaceasca in favoarea ei.

De ex. ea m-a acuzat pe mine ca am semnat ca tatal meu sa nu fie luat cu salvarea, dar ea a fost cea care l-a sechestrat in casa 48 de ore, intarziindu-i spitalizarea.

Eu eram ruda lui de gradul 1 si, prima data cand a venit salvarea, eu a trebuit sa dau o semnatura ca nu doresc sa fie luat si dus la spitalul de care apartine, a fost o intelegere omeneasca cu cei de la salvare, care mi-au spus ca nu au posibilitati sa il duca la un spital bun si ca isi bat joc de el daca il duc ei.

Cei de la salvare mi-au recomandat sa il duc eu unde stiu eu mai bine, eu am cautat un medic bun pe internet in acea noapte si doream sa-l urc in taxi dimineata si sa-l duc la medicul pe care il gasisem, dar ea mi l-a luat cu forta si mi l-a sechestrat in apartamentul ei, spunand ca nu are nevoie de doctor.

Eu m-am speriat, am sunat la 112, a venit o salvare, ea nu i-a lasat sa intre in apartamentul ei, tatal meu nu stia ce spune, pentru ca era in criza, asa ca nu isi putea exprima o opinie (nici macar nu l-a dat pe el la telefon sa vorbeasca cu oamenii de la salvare), dupa care, eu vazand ca nu pot sa il scot din casa ei, m-am adresat politiei, dar politia a spus ca daca nu are dosar de boli mintale, ei nu pot sa il duca la doctor daca tatal meu nu doreste acest lucru (el fiind influentat de catre ea ca nu e bine sa mearga la medic).

Ulterior, ea s-a dus la politie si mi-a dat o declaratie scrisa ca "am un limbaj agresiv", am fost chemata de politie unde a trebuit sa ma duc cu toate dovezile pe care le am si am dat si eu o declaratie scrisa (prima declaratie, cand am vrut sa il scot din casa ei pe tatal meu, fiind doar verbala). Am scris in declaratie ceea ce declarasem verbal prima oara (faptul ca nu mi l-a lasat sa il duc la doctor si ca l-a inchis la ea in casa).

Insa tot ceea ce va spun este destul de greu de demonstrat, iar ea se agata de semnatura mea initiala de la salvare unde eu am semnat ca sunt de acord sa nu fie luat atunci cu salvarea.

Omeneste vorbind, intelegeti ce vreau sa spun. Eu, prin acea semnatura, am refuzat sa il arunc intr-un spital nespecializat, dar ea spune ca eu am semnat sa nu fie dus la doctor, nu ea.

Insa eu am declarat pe proprie raspundere faptul ca ea, ulterior, l-a tinut sechestrat in casa, am rugat politia sa ma ajute sa il scot din casa, iar politia putea sa vina sa verifice acest lucru.

Din pacate, politia nu a venit atunci, asa ca eu nu am o dovada ca ea l-a tinut sechestrat in casa in momentul in care tatal meu era in criza, iar ea vrea sa fie ea prima care ma reclama. La politie s-a dus deja, dar politia nu i-a dat castig de cauza ei, eu ducandu-ma cu chitantele de la bancomat, iar ofiterii de politie recunoscand ca eu am fost acolo sa ii rog sa il scoata pe tatal meu din casa ca sa pot sa il duc la doctor.

De asemenea, e posibil sa fie prima care va deschide un proces, pe orice tema ii trece prin cap, ca eu sa trec din postura de acuzator, in cea de acuzat.

Eu nu vreau sa ii fac ei probleme, repet, pentru ca imi consuma bani si timp pe care nu le am, insa problema se va complica in momentul in care ea ma va acuza pe mine de ceva, venindu-mi cu citatie la usa, iar atunci va trebui sa ma apar, exact cum am facut si la politie.

Deci daca tatal meu poate sa mearga pana la banca, am sa il rog sa isi scoata un extras de cont, ca sa stiu macar ATM-ul de unde ea i-a furat ultima transa de bani, pentru a putea demara o ancheta.

Am inteles ca la bancomat sunt camere de luat vederi si daca as sti ATM-ul din care ea i-a scos banii, as putea sa ma gandesc ca am sanse sa pot sa ma apar macar.

Va multumesc din suflet tuturor pentru raspunsuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am obligatia sa primesc ancheta sociala daca nu am cerut pensie de handicap? jlvera jlvera Am o intrebare, daca ma mai puteti ajuta inca o data, va rog din suflet. Daca nu am facut niciun demers pentru dosar de handicap, dar cineva m-a reclamat, ... (vezi toată discuția)
Cum pot intra in legalitate pentru a administra pensia tatalui meu care este bolnav jlvera jlvera Cum pot intra in legalitate pentru a administra pensia tatalui meu care este bolnav? Buna ziua, Am o intrebare va rog mult, Tatal meu locuieste in ... (vezi toată discuția)
In ce conditii poate fi atacat contractul de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere? jlvera jlvera Buna ziua, La Multi Ani tuturor, Va rog poate puteti sa ma lamuriti intr-o problema: Tatal meu are o amanta (nu stiu daca sunt casatoriti). El mi-a ... (vezi toată discuția)