avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1282 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mi-a fost furat un exemplar al actului duplicat de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mi-a fost furat un exemplar al actului duplicat de vanzare-cumparare apartament, posibile consecinte

Buna ziua,

Tatal meu a fost intr-o relatie cu o femeie care se pare ca a intrat in casa la mine si mi-a furat un exemplar duplicat din contractul de vanzare-cumparare pe care tatal meu mi l-a facut pentru apartamentul in care locuim.

Va rog ajutati-ma si spuneti-mi cu cine trebuie sa iau legatura pentru a-mi securiza apartamentul?

Multumesc anticipat.
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Ianuarie 2017
jlvera, utilizator
Cel mai recent răspuns: jlvera , utilizator 14:38, 26 Ianuarie 2017
apartamentul dvs nu e in pericol.
gi-jane2,

va multumesc pentru raspuns.

intrebarea mea este daca persoana care l-a sustras poate folosi acel duplicat original pentru a comite niste fraude (exemplarul ei, ca si ale mele, tinand loc de act original, eu avand exact acelasi fel de copii ca si copia sustrasa)

pe contractul meu de vanzare-cumparare, pe care in prezent il am in 4 exemplare, scrie ca a fost intocmit in 6 exemplare originale nesemnate de vanzator - tatal meu, respectiv cumparator - eu, care tin loc de act original, exemplarul original semnat aflandu-se, bineinteles, la notariatul unde a fost intocmit actul.

nu mai tin minte cate duplicat originale mi-au fost inmanate in momentul in care a fost semnat contractul.

inca o data multumesc.
intrebarea mea este daca persoana care l-a sustras poate folosi acel duplicat original pentru a comite niste fraude


Nu ii foloseste la nimic in sensul asta. Nu va va afecta.
gi-jane. multumesc mult.
ma voi duce totusi sa intreb si notarul care mi-a intocmit actul, deoarece persoana care a sustras actul a terminat facultatea de drept, deja i-a furat tatalui meu multi bani din banca cu pinul pe care ori el i l-a dat, ori ea l-a gasit in actele pe care le-a sustras.

am dovada din bancomat ca ea a furat bani de pe cardul tatalui meu, am 2 chitante unde scrie ca "limita zilnica a fost depasita".
a trebuit sa o amenint cu politia ca sa imi dea cardurile tatalui meu care erau aproape goale. este in stare de orice.

Iar tatal meu nu mai stie ce s-a intamplat, pentru ca a avut accident vascular.
Treburile sunt incurcate, el traia cu aceasta femeie de multi ani, i-a cumparat masina, i-a dat avans pentru apartament, dar se vede treaba ca nu a fost multumita numai cu atat.

I-a furat banii din banci atunci cand el si-a pierdut cunostinta, iar acum se pare ca intentioneaza sa mai faca niste fraude cu actul meu de casa, altfel nu vad de ce l-ar tine la ea.

Voi contacta notarul ca sa-l intreb in cate exemplare ar trebui sa am acest act, iar daca imi lipsesc exemplare din act, intentionez sa-l declar nul si sa scot alt duplicat cu data curenta, dar nu stiu pe unde sa umblu ca sa fac aceasta treaba, pentru ca presupun ca nu este usor.


Ultima modificare: Duminică, 22 Ianuarie 2017
jlvera, utilizator
1. Faptul ca persoana respectiva are in posesie duplicatul dvs, nu va afecteaza cu ABSOLUT nimic. Nu o sa va vanda casa, nu o sa faca credite, nu o sa faca nimic. A detine un act de proprietate a altcuiva este fix egal cu zero. Oricand se poate obtine altul. In plus, dvs figurati ca proprietar la Carte Funciara si la Primarie. Temerea dvs este total nejustificata, in contexul in care ati incheiat recent un act notarial si ati participat la procurarea documentelor, la semnarea acestuia, la completarea de cereri etc. Chiar credeti ca cineva poate face ceva in absenta titularului din act?
2. Nu vad relevanta ca a terminat Facultatea de Drept.
3. Daca exista 6 duplicate ale actului, dvs ar trebui sa aveti 2.
Cat priveste anularea duplicatului: nu aveti de ce, nu aveti competenta necesara, iar duplicatele nu se anuleaza. Nici macar actul in sine nu se poate anula.

Alte discuții în legătură

Contact de vanzare cumparare pierdut zeldia zeldia Ma intereseaza daca un contract de vanzare cumparare pierdut sau furat poate fi folosit de altcineva decat de titular.Frauda,in sensul daca poate fi vandut de ... (vezi toată discuția)
Distribuirea actelor de vanzare cuparare Andra2912 Andra2912 Buna ziua, zilele trecute am semnat un contract de vanzare-cumparare la un notar public. Ulterior mi s-a oferit, la plecare, o mapa cu actele semnate, doar ... (vezi toată discuția)
Cadastru pastrat de banca miha006 miha006 Buna ziua, Sunt in urmatoarea situatie: Am cumparat un apartament cu credit ipotecar de la banca. Cand s-a facut incheierea de intabulare pe numele meu, ... (vezi toată discuția)