avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 380 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Distribuirea actelor de vanzare cuparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Distribuirea actelor de vanzare cuparare

Buna ziua, zilele trecute am semnat un contract de vanzare-cumparare la un notar public. Ulterior mi s-a oferit, la plecare, o mapa cu actele semnate, doar contractul de vanzare-cumparare si ipoteca. Intrebarea este: pe duplicatul contractului de vanzare-cumparare scrie ca s-a semnat in 5 exemplare, de ce am primit doar un duplicat ci nu originalul? Cum au fost impartite?
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 19:30, 25 Iunie 2018
Buna ziua,
Exista un singur exemplar original care ramane la notar, probabil ca se mai trimit si la banca.
Vanzatorilor si cumparatorilor li se inmaneaza cate un set de copii legalizate de notar. Si banii i se transmite un asemenea set. Un set se trimite la cartea funciara, etc.
Asta-i legea.
Multumesc mult.
Originalul se pastreaza in arhiva notarului conform prevederilor legale. Ati primit un duplicat certificat de autenticitate de catre notar prin stampila imprimata pe hartie.
Notarul public va elibera părţilor şi persoanelor participante numai duplicatele prevăzute de art. 98 din Legea 36/1995 a notarilor publici şi a activităţii notariale, nu și exemplarul original.
Unul la vânzător.
Unul la cumparator.
Unul la banca.
Unul la Carte Funciară.
Unul se păstrează în arhiva biroului notarial.

Alte discuții în legătură

Contract tide tide Prietenul meu a cumparat un apartament in anul 2000, a fost la un notar public ca sa faca contractul. Secretara a facut contractul a semnat prietenul meu si ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare cumparare BALOSINRODICA BALOSINRODICA Buna ziua, va rog sa ma ajutati in problema mea cu care ma confrunt. Vreau sa cumpar un teren, am fost la notar pentru incheierea contractului de vanzare ... (vezi toată discuția)
Buna ziua ma intereseaza daca in momentul cand doresc sa cumpar ... milena2020 milena2020 Buna ziua Ma intereseaza daca in momentul cand doresc sa cumpar un apartament sunt restrictionata la a i da doar 10000 euro vanzatorului in mana si restul prin ... (vezi toată discuția)