avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 743 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contact de vanzare cumparare pierdut
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contact de vanzare cumparare pierdut

Ma intereseaza daca un contract de vanzare cumparare pierdut sau furat poate fi folosit de altcineva decat de titular.Frauda,in sensul daca poate fi vandut de cel care a sustras contractul.va ,multumesc!
Cel mai recent răspuns: antonia77 , utilizator 21:58, 11 Mai 2012
Teoretic, nu este posibil. Doar gasitorul sa nu obtina o procura falsa... Poate ar trebui sa sesizati pierderea la cartea funciara si sa cereti si un duplicat al actelor.
Multumesc mult,asa o sa fac.Propietarul ap este in Australia,apartamentul a fost cumparat cu act de procura,dar este tatal propietarului.In ziua de azi te astepti la orice..
Spre linistea dvs cereti un extras de informare, apoi poate obtineti o procura de la proprietar sa scoateti duplicat de la biroului notarial care a autentificat contractul.
ART. 56 din legea nr.36/1995
(1) La cererea pãrţii de a i se da un duplicat al actului original, biroul notarial care a întocmit acel act poate încuviinţa eliberarea duplicatului. În acest scop, notarul public va cita pãrţile sau, dupã caz, pe succesorii acestora.
(2) În textul duplicatului se reproduc, cuvânt cu cuvânt, cuprinsul înscrisului, cât şi al încheierii prin care s-a constatat întocmirea înscrisului original. În locul semnãturilor originale se menţioneazã numele de familie şi prenumele fiecãrui semnatar.
(3) Duplicatul are aceeaşi forţã probantã ca şi originalul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Copia legalizata, forta juridica martzianu martzianu Buna ziua, Am tot cautat in Legea notarilor publici şi a activităţii notariale 36/1995 rep si cu actualizarile ulterioare, si nu gasesc nicaieri, nici la ... (vezi toată discuția)
Contract tide tide Prietenul meu a cumparat un apartament in anul 2000, a fost la un notar public ca sa faca contractul. Secretara a facut contractul a semnat prietenul meu si ... (vezi toată discuția)
Depunerea unui duplicat al motivelor de recurs poate atrage nulitatea? Pasare1 Pasare1 Buna Ziua, fiind vorba despre o cerere de recurs ( Motive) adresata si depusa Instantei la o anumita data in luna noiembrie 2011 - cu termen de recurs citat ... (vezi toată discuția)