avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Depunerea unui duplicat al motivelor de recurs poate ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Depunerea unui duplicat al motivelor de recurs poate atrage nulitatea?

Buna Ziua,
fiind vorba despre o cerere de recurs ( Motive) adresata si depusa Instantei la o anumita data in luna noiembrie 2011 - cu termen de recurs citat la sfarsitul lunii Ianuarie 2012 - La tremenul citat au fost prezenti cei doi parati - instanta constata ca unuia dintre parati nu-i fusese trimisa cererea de recurs ( Motivele) .- Procedura fiind neindeplinita - instanta cere - depunerea unui exemplar cerere de recurs pentru comunicarea la cel de al doilea parat.( Sa dat un termen nou)
Avocatul reclamanutului depune in acest moment ,in sedinta primit de grefiera, un duplicat...?.Cu ocazia studiului dosarului la o saptamana dupa sedinta se observa ca duplicatul este stampilat cu stampila rotunda a avocatului - reclamant- dar pe acest inscris nu se afla data si nici locul emiterii.Comparand in dosar cererea originala semnata de reclamant (semnatura privata indescifrabila) - dar care nu are nici data si nici locul de emitere - nu pot fi constatate abateri dela text in duplicat.Poate fi atins acest duplicat - de sanctiunea nulitatii- Va multumesc anticipat .
Duplicatele reprezintă al doilea exemplar al unui act, al unui document sau înscris, eliberat de către o autoritate la cererea părţii sau, după caz, a succesorilor ori reprezentanţilor acesteia sau a celor ce justifică un drept sau un interes legitim. Când vorbim de autoritate avem în vedere organul competent care a întocmit acel act sau organul care a preluat arhiva. Legea nr.36/1995 privind activitatea notarială se referă la duplicate în art.55 şi 97. Potrivit dispoziţiilor din aceste articole, duplicatul are aceeaşi forţă probantă ca şi înscrisul original (art.55 alin.3 şi art.97 alin.3). În textul duplicatului se reproduc, cuvânt cu cuvânt, cuprinsul înscrisului, cât şi al încheierii prin care s-a constatat întocmirea înscrisului original. În locul semnăturilor originale se menţionează numele de familie şi prenumele fiecărui semnatar (art.55 alin.2 şi art.97 alin.2 din aceeaşi lege).
Regula este nulitatea partiala, astfel daca elementele care difera intre cele doua inscrisuri sunt de natura sa va prejudicieze puteti sa o invocati. In mod practic insa aratati instantei la urmatorul termen " duplicatul " care v-a fost inminat si solicitati eventual o copie conforma cu actul din dosar, cerere care vi se va aproba in mod cert.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Copia legalizata, forta juridica martzianu martzianu Buna ziua, Am tot cautat in Legea notarilor publici şi a activităţii notariale 36/1995 rep si cu actualizarile ulterioare, si nu gasesc nicaieri, nici la ... (vezi toată discuția)
Act vanzare-cumparare ap. prin notariat, stampilat, inregistrat, dar nesemnat de parti Lidia2012 Lidia2012 Am incheiat un act de vanzare-cumparare a unui apartament , dar Notariatul ne-a eliberat partilor cate 2 exemplare DUPLICAT, care poarta stampila in sec a ... (vezi toată discuția)
Contract tide tide Prietenul meu a cumparat un apartament in anul 2000, a fost la un notar public ca sa faca contractul. Secretara a facut contractul a semnat prietenul meu si ... (vezi toată discuția)