avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 897 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort si partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort si partaj

Buna seara!Sper ca ma puteti ajuta!sunt casatorit din in anul 2009,am o fetita de 6 anisori dar de un an nu ma mai inteleg cu sotia ne certam tot mai des si locuitul impreuna nu cred ca se mai poate si nu mai imi doresc acest lucru.tin sa mentionez ca nu am pe nimeni.I-am zis sotiei intentia de a divorta dar aceasta nu vrea sa accepte acest lucru.In timpul casatoriei am cumparat un apartament in care locuim in momentul de fata.As vrea sa ma mut la parinti mei lasando pe sotie in continuare cu fetita in apartament.SE poate numi abandon de familie sau imi poate cauza la divort acest lucru ,la partaj...cum ma invatati sa procedez.ce trebuie sa fac?si as mai avea o intrebare cand am cumparat apartamentu am dat 35 000euro dintre care 10000 de euro au fost primiti de la fratele meu el ramanand in casa parintesca.Bani primiti de la frate ii pot recupera.nefiind inclusi la partaj.nu am facut nici un act care sa reiese acesti bani doar martori!
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Noiembrie 2016
andreiii999, utilizator
Cel mai recent răspuns: andreiii999 , utilizator 21:10, 26 Noiembrie 2016
Faptul ca va mutati la parinti nu va afecteaza in nici un fel la divort. Nu exista infractiunea de abandon de familie decat in cazul in care nu achitati pensie de intretinere copilului. Cei 10.000 euro ii puteti recupera ca bani proprii in masura in care dovediti judecatorului ca este asa (martori, inscrisuri, etc.).

Va mutati, deschideti proces de divort si partaj, cereti custodie comuna cu domiciliul copilului la sotie, eventual partea de sulta care vi se cuvine din apartament sa fie considerata pensie de intretinere in avans prentru X ani de la data depunerii cererii de divort si partaj. In continuare veti exercita in comun custodia copilului, puteti merge sa-l luati de la scoala, sa-l duceti la activitati extrascolare, sa va plimbati impreuna , sa mergeti in vacanta etc.
Ultima modificare: Duminică, 20 Noiembrie 2016
Cris1971, utilizator
va multumesc pt raspuns!
eventual partea de sulta care vi se cuvine din apartament sa fie considerata pensie de intretinere in avans prentru X ani de la data depunerii cererii de divort si partaj.


In niciun caz nu puteti cere asta, sunt chestiuni separate si oficial si legal, nu puteti sa faceti troc in privinta asta.
Pensia e un drept al copilului , banii sunt pt intretinerea lui .
Stabilirea şi executarea obligaţiei de întreţinere
Art. 533
Plata pensiei de întreţinere
(1) Pensia de întreţinere se plăteşte în rate periodice, la termenele convenite de părţi sau, în lipsa acordului lor, la cele stabilite prin hotărâre judecătorească.
(2) Chiar dacă creditorul întreţinerii a decedat în perioada corespunzătoare unei rate, întreţinerea este datorată în întregime pentru acea perioadă.
(3) De asemenea, părţile pot conveni sau, dacă sunt motive temeinice, instanţa de tutelă poate hotărî ca întreţinerea să se execute prin plata anticipată a unei sume globale care să acopere nevoile de întreţinere ale celui îndreptăţit pe o perioadă mai îndelungată sau pe întreaga perioadă în care se datorează întreţinerea, în măsura în care debitorul întreţinerii are mijloacele necesare acoperirii acestei obligaţii.

Detalii: [ link extern ]
Nicaieri nu am scris ca nu pot hotari sa ii dea pensia pe o perioada de niste luni/ ani in avans. Ce am scris e ca nu se pot intelege in sensul in care ati postat dvs, cu atat mai putin sa ceara asta in instanta.
eventual partea de sulta care vi se cuvine din apartament sa fie considerata pensie de intretinere in avans

Nu exista acest " eventual" !
Ultima modificare: Luni, 21 Noiembrie 2016
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Abandon de familie, implicatii ContSters93450 ContSters93450 Buna ziua, fratele meu a parasit domiciliul conjugal, mutandu-se la parinti (intentioneaza sa divorteze), intrucat, de ani de zile, relatia cu sotia sa nu mai ... (vezi toată discuția)
Parasire casa conjugala marinalina marinalina Buna ziua! am si eu nevoie de cateva informatii, eu si sotul meu nu ne mai intelegem,el consuma alcool si nu vrea sa se schimbe,eu vreau sa plec de acasa ... (vezi toată discuția)
Parasire de domiciliu Nicoleta423 Nicoleta423 Buna ziua, as dori sa ma lamureasca si pe mune cineva daca se poate... Nu ma mai inteleg deloc cu sotul meu, mereu imi zice sa plec de acasa ( casa fiind ... (vezi toată discuția)