avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 276 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... alp
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

alp

pentru asitent de farmacie trebiue sa ai alp?
si de unde se poate lua
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:35, 26 Noiembrie 2016
Ce doriti de fapt, sa intrebati ?
Nu stiu ce este alp.
alp = autorizatie (aviz ) de libera practica


OUG 144/2008
art.2
....
(3) Activităţile de asistent de farmacie se exercită în baza titlurilor oficiale de calificare de asistent medical de farmacie, asistent farmacie, tehnician de farmacie, în conformitate cu normele care vor fi elaborate de Ministerul Sănătăţii, şi se asimilează profesiei de asistent medical.

art.16
(1) Asistenţii medicali generalişti, moaşele şi asistenţii medicali care întrunesc condiţiile prevăzute la art. 1 exercită profesia pe baza certificatului de membru eliberat de Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali, avizat anual. Avizul anual se acordă numai după încheierea asigurării de răspundere civilă pentru greşeli în activitatea profesională, valabilă pentru anul respectiv. Certificatul de membru este însoţit de fişa de evidenţă elaborată de Consiliul naţional al Ordinului Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România.

(2) Certificatul de membru se acordă pe baza următoarelor documente:
a) copia legalizată a documentelor de studii care atestă formarea în profesie;
b) declaraţie pe propria răspundere privind îndeplinirea condiţiilor prevăzute la art. 14 şi 15; c) certificatul de cazier judiciar;
d) certificatul de sănătate fizică şi psihică.
.....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificatul de libera practica farmacist ely1993x ely1993x Buna seara! am si eu o nelamurire lucrez intr-o farmacie ca asistent de farmacie, de un an fara ca sa mi sa ceara certificatul de libera practica! Intrebarea ... (vezi toată discuția)
Autorizatia de libera practica gabitzapin gabitzapin Am terminat anul acesta postliceala de asistenti de farmacie in Judetul Suceava iar locul de munca l-am gasit in bacau,Autorizatia de libera practica trebuie ... (vezi toată discuția)
Autorizatie libera practica Simona77bis Simona77bis Buna ziua, am terminat in urma cu 5 ani postliceala de farmacie, dar nu am practicat niciodata. Acum imi caut de lucru, dar am aflat ca trebuie sa ma inscriu ... (vezi toată discuția)