Buna ziua, am si eu urmatoarea problema: sunt un srl care mai nou am achizitionat un camion si incarc de la clienti in containere deseuri din constructii. Le transport la groapa de gunoi de unde primesc o factura cu amestecuri din deseuri si cantitatile pe care le transport pe parcursul unei luni. Intrebarea mea este daca eu trebuie sa intocmesc declaratie pentru agentia mediului?Am fost la mediu si am intrbat daca trebuie sa fac declaratie catre ei dar au spus ca daca doar transport nu trebuie sa declar nimic, dar eu nu sunt convinsa ca au inteles corect ce am intrebat cand am fost la ei. Patronii au depus documentatia pentru a obtine autorizatia de mediu pentru deseuri nepericuloase dar nu stiu daca a obtinut autorizatia. Trebuie sau nu trebuie sa depun la agentia de mediu declaratii? si daca da cand?:sorry::O:(
In primul rand pentru transportul deseurilor nepericuloase nu aveti nevoie de autorizatie de mediu.
Legat de activitatea pe care o desfasurati nu trebuie sa faceti si sa depuneti nicio declaratie specifica. La transportul deseurilor, generatorul trebuie sa completeze un formular de transport (denumit generic Anexa 3) in 3 exemplare. Un exemplar tb. sa ramana la dvs si sa-l pastrati 3 ani.
In rest tb. sa faceti raportarile obisnuite (pe care toate firmele tb. sa le faca) respectiv evidenta gestiunii deseurilor - pt. deseurile generate de dvs. Si sa aveti o persoana desemnata (cu studii specifice) sau o firma care sa se ocupe de partea de mediu.