avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Valabilitate imputernicire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Valabilitate imputernicire

Buna ziua. Doresc o informare despre urmatoarea situatie in care ma aflu:
Impreuna cu sora mea am mostenit din partea unuia din parinti o suprafata de teren. Pentru ca locuia departe de locul in care era suprafata de teren, sora mea mi-a dat imputernicire(procura) deplina pentru, citez:
„ sa intru in posesia suprafetelor de teren, sa vanda cui cred de cuviinta si la pretul pe care il consider avantajos. sa fac in numele ei si pentru ea toate formalitatile necesare pentru a intra in posesia suprafetelor de teren, sa semnez in numele ei contractul de vanzare si orice alt act de care va fi nevoie si incasez pretul vanzarii„.Procura este autentificata de un notar, purtând data autentificarii in anul 1993.In baza acestei procuri am vandut mare parte din suprafata, ramanand o mica suprafata nevanduta. In anul 2006 sora mea a decedat. Cu fiica ei care locuieste definitiv in strainatate nu am facut act de concesiune pentru suprafata ramasa. Întrebarea mea este daca in aceste conditii împuternicirea(procura) data de sora mea mai este valabila sau trebuie si acordul fiicei ei.Va multumesc. Ioan
Cel mai recent răspuns: ContSters338589 , utilizator 09:07, 21 Noiembrie 2016
Daca nu este mentionat un termen pana la care este valabila atunci procura este valabila 3 ani.
1. Procura era dată pe Vechiul Cod Civil deci ea era valabila in anumite conditii printre care : mandatul inceteaza prin moartea mandantului.
2. Nu aveti ce act de concesiune sa faceti. Ci mostenitorii surorii trebuie sa dezbata succesiunea si daca doresc sa va mai faca o imputernicire.
3. Chiar in conditiile in care sora nu deceda, procura era destul de veche si nu cred ca in baza ei va mai autentifica cineva vreun contract de vanzare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

procura Veronica Popescu Veronica Popescu Pot ataca procura pe care o voi reda in continuare cuvant cu cuvant, motivul fiind ca prin aceasta procura nu i se permitea persoanei imputernicite sa vanda? ... (vezi toată discuția)
Promisiune de vanzare-cumparare lisav lisav Buna ziua, In anul 2007, mama mea a facut o promisiune de vanzare-cumparare ptr. o suprafata de teren intravilan, prin care se obliga sa incheie actul de ... (vezi toată discuția)
Procura vinzare adigrig adigrig Eu si sotia suntem proprietarii unui apartament in Romania. Acum domiciliem in strainatate si vrem sa vindem apartamentul. Ce fel de procura trebuie facuta de ... (vezi toată discuția)