avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 773 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... inlocuire membru in asociatie
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

inlocuire membru in asociatie

buna ziua,

cum pot inlocui un membru al unei asociatii cu o terta persoana? este corecta formula: retragere a lui x, membru al asociatiei si inlocuirea lui cu y, terta persoana?
ce acte am nevoie? vad ca og 26 e destul de lacunara...
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:44, 2 Septembrie 2009
Statutul trebuie sa prevada modul de dobandire si de pierdere a calitatii de asociat.

X poate sa paraseasca asociatia ...dupa cum scrie in statut, iar y poate sa intre ...dupa cum scrie acolo.

Y poate sa intre si pe langa x, nu neaparat in locul lui.
Adica nu inteleg de ce doriti sa legati dobandirea calitatii de membru a lui Y de renuntarea lui X la aceeasi calitate? E asta vreo cerinta obligatorie in statut? :-/
Ultima modificare: Luni, 31 August 2009
romascanu, moderator
Nu aveti act constitutiv si statut?
Trebuie sa fie reglementat acolo.
Inlocuirea nu cred ca este posibila din punct de vedere juridic.

avocat Claudiu Lascoschi
intentia este de "preluare", cu alte cuvinte unii din membrii vor sa iasa din asociatie, nu mai vor sa fie asociati.
numarul de asociati este minim, de aceea se doreste o "inlocuire".

Am banuit care e problema.
Nici preluarea nu este functionala din punct de vedere juridic.
Incercati sa va mai ganditi.
Buna ziua. Am inteles ca membrii fondatori nu pot fi dati afara nici de catre AGA daca ei nu se retrag de buna voie. Daca majoritatea acestora nu se afla in tara, nu se mai intereseaza de asociatie, ce posibilitati legale avem de a lua decizii deoarece nu putem intruni cvorumul niciodata. AGA este formata din membrii fondatori + noii intrati iar dintre acestia toti majoritatea nu mai pot fi contactati.
Multumesc mult

Alte discuții în legătură

Membri fondatori ong marceldumitru marceldumitru Buna dimineata, am urmatoarea intrebare: cum se procedeaza atunci cand unul sau mai multi dintre membrii fondatori ai unui ONG decid sa iasa din asociatie sau ... (vezi toată discuția)
Iesire membru fondator asociatie Andreea9001 Andreea9001 Buna ziua, Dupa constituirea unei asociatii non profit, care are 3 membrii fondatori se poate retrage unul dintre acestia, ramand doi?Sau este necesara ... (vezi toată discuția)
Dizolvare ong DANTES70 DANTES70 Buna ziua, 1. As vrea sa stiu care este procedura cea mai simpla de dizolvare a unui ONG, daca acesta nu a mai avut nici un fel de activitate timp de 8 ani, ... (vezi toată discuția)