avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 886 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Refuz plata arenda
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Refuz plata arenda

Buna seara,ma confrunt cu urmatoarea problema de un an de zile si nu gasesc nici o solutie. Tatal meu detine 5,2 ha teren agricol pe raza localitatii Dobromir -Constanta,teren dat in arenda cu contract inregistrat la primarie .Acesta este al doilea an in care arendasul refuza sa-i dea drepturile conform contractului.Mentionez ca i-am trimis notificare si anul trecut si in acest an fara nici un raspuns.O solutie ar fi judecata dar,,,tatal meu are 86 de ani si este destul de bolnav sa mai prinda si hotararea judecatoreasca ,asta pe langa costurile acestui proces.Ce masuri se pot lua in astfel de situatii ? Contractul la randul lui este destul de ambiguu,pe de o parte se face mentiunea ca nivelul arendei sa nu fie mai mic decat nivelul subventiei pe care o acorda Statul Roman (zona defavorizata),pe de alta parte este mentionat nivelul arendei de 500 kg /ha,sau bani fara vreo referire la vreo cultura.Ce pot face in aceasta situatie?

Alte discuții în legătură

Impozitare venituri din arenda Aura Pop Aura Pop Buna ziua Sunt proprietar de teren si am dat in arenda unei societati suprafata de 1,29 ha , nivelul arendei fiind de 500 kg /pentru un ha ... (vezi toată discuția)
Impozitul pe venit din arenda badiufilaret badiufilaret mai trebuie platit de tata impozitul pe venit din arenda? mentionez aici un lucru: tatal meu este pensionar si a dat o suprafata de 1ha si 30 de ari in arenda ... (vezi toată discuția)
Valabilitate contract arenda si legalitate insusire subventie arlandh arlandh :Buna dimineata! Tatal meu a decedat in anul 2001. Mostenire: 8,55 ha teren arabil si 0,74 ha pasune. Mostenitori: eu si mama. Nu am efectuat succesiunea. ... (vezi toată discuția)