avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 878 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Poate fi considerat furt intre soti
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Poate fi considerat furt intre soti

Buna seara,revin cu doua intrebari la care vreau raspunsuri cat mai la obiect ,va rog:
in timpul casatoriei am achizitionat doua autoturisme ,in aprilie 2008 o masina de familie ford C-Max pe care am trecut-o pe numele sotiei ,masina cumparata in italia ptr care a trebuit sa dau eu din contul meu 7000 euro,demonstrabili si astazi,restul de 12000 am facut imprumut,ratele toate pe numele meu ,masina pe care sotia o foloseste exclusiv doar ea interzicandu-mi accesul,blocand in acest sens volanul ca eu sa nu o folosesc in conditiile in care am si eu cheie,ESTE LEGAL CE FACE EA TINAND CONT CA NU S-A FACUT PARTAJUL ,IAR EU SA NU O POT FOLOSI SUB NICI O FORMA ,NICI ATUNCI CAND VREAU SA IES CU MINORUL?! si inca o a doua masina(autoutilitara) pe care fosta sotie zice sa o folosesc in schimbul C-Max-ului,problama este ca autoutilitara are doar doua locuri si nu este confortabila ca cea pe care o poseda ea in cazul in care minorul doarme ,sau vreau sa iesim impreuna cu alte persoane-
Fosta sotie a sustras din casa suma de 3500 euro fara consimtamantul meu,nevoind sa furnizezeinformatii despre aceasta suma nici in prezent,suma de care stiu nasii nostri cu care i-am imprumutat inainte de introducerea actiunii de divort si ultima data i-au dat ei,septembrie 2014,actiunea de divort a fost introdusa in dec.2014....POATE FI FAPTA EI CALIFICATA CA FURT INTRE SOTI?..VA MULTUMESC....CE TREBUIE SA FAC PTR A SE TINE CONT SI DE ACEASTA SUMA IN CAZUL PARTAJULUI?
Buna ziua,
Daca divortul s-a pronuntat in 2014, deci casatoria a fost desfacuta, atunci nu mai vorbim de furt intre soti.

Ar fi indicat sa introduceti actiune de partaj.

Aratati prin actiune ca bunurile dobandite in comun in timpul casatoriei sunt folosite in mod exclusiv de catre fosta sotie, acestea sa fie aduse la masa partajabila, daca mai exista. In caz contrar trebuie precizata valoarea acestora si se va aduce doar valoarea lor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj mica2010 mica2010 Buna ziua tuturor, As dori sa ma lamuriti n in privinta unei probleme pe care o am. Am fost casatorita 15 ani , recent am divortat si am deschis proces de ... (vezi toată discuția)
Partaj carla.dinu carla.dinu In cazul in care se pronunta divortul dar nu se face partajul acum, ci dupa 1 an, se mai pot imparti si conturile bancare ale unuia dintre soti? Ma refer la ... (vezi toată discuția)
Tulburarea linistii in domiciliul comun dupa divort de catre sotie si parintii acesteia GYORGYO GYORGYO Buna ziua,prin sentinta civila nr.518 din 19.01.2016 pronuntata de judecatoria Craiova in dosarul nr.41671/215/2016 s-a pronuntat divortul dintre mine si fosta ... (vezi toată discuția)