avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 923 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... \"Accident\" usor, cu victima.
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

"Accident" usor, cu victima.

In urma cu 10 zile am fost implicat intr-un incident rutier. Ma aflam in parcare asteptand sa se urce pasagerii, printre care si o fata. Respectiva nu stiu exact ce a facut, dar asigurandu-ma in oglinzi si vazand usa stanga in inchisa si cea dreapta in momentul inchiderii(auzind 2 sunete) am presupus ca pasagerii sunt in masina si am lasat ambreajul usor sa pot pleca (precizez ca nu am accelerat, fiind in momentul iesirii din parcare) moment in care aud un "stai", franez, trag frana de mana si ma dau jos. Respectiva fata acuza dureri la picior si voia la spital. Speriat, am dus-o la spital, am lasat-o acolo si m-am intors la locul accidentului sa anunt politia, pe drum realizand ca nu am baterie la telefon. Asa ca m-am dus acasa, am luat incarcator si am plecat spre sectia de politie sa anunt incidentul, timp incare am fost sunat de la spital de prietenul victimei ca politia ma asteapta la spital. Acolo mi s-a luat permisul pentru fuga de la locul accidentului. Intrebarea mea e urmatoarea: ce pot pati in continuare? Victima nu a fost internata, dar va avea o luna piciorul in gips. Ce pot primi de la procuratura? Precizez ca s-a intocmit un dosar de cercetare penala, urmand ca un procuror sa-si dea cuvantul.

Ce pot face? Victima spune ca nu stie ce a patit si nu are pretentii si nici nu depune plangere. ( stiu ca are dreptu sa-si schimbe declaratie intr-un timp dat)

Alte discuții în legătură

O speta interesanta radurxr@yahoo.com radurxr@yahoo.com Buna ziua. Am si eu o nelamurire legata de notiunea de accident de circulatie, in special cu privire la infractiunea de parasire a locului ... (vezi toată discuția)
Tamponare in parcare cu victima GabrielaGabriela GabrielaGabriela cum se procedeaza in cazul in care am avut loc un accident in parcare (lovirea unei persoane in timp ce parcam, la cativa km/h)? initial victima a refuzat ... (vezi toată discuția)
Utilizare polita rca pentru plata spitalizare daniela2craciun daniela2craciun Am o ruda implicata intr-un accident rutier care s-a soldat cu victime , fara avarierea masinii (absolut deloc) . Incidentul a avut loc pe trecerea de pietoni ... (vezi toată discuția)