cum se procedeaza in cazul in care am avut loc un accident in parcare (lovirea unei persoane in timp ce parcam, la cativa km/h)? initial victima a refuzat orice ajutor (mers la spital, farmacie) dar a aparut la 1 saptamana cu tot piciorul vanat si cu pretentii de daune. se considera accident rutier cu consecinte penale? prefer orice (amenda, puncte si daune) decat un santaj care nu se stie cand se va opri. multumesc
Este vorba de un accident de circulatie.
De raspundere penala poate fi vorba numai daca persoana respectiva a avut nevoie de ingrijiri medicale si ale caror numar este mai mare de 10. Numarul zilelor de ingrijiri medicale este stabilit de medicul legist. Eu cred ca piciorul vanat se datoreaza altui motiv dar respectiva persoana vrea sa profite de situatia conjuncturala pentru a obtine niste bani.
Va doresc numai bine.
Multumesc pentru raspuns. Am mers la politie si mi-am lasat declaratia, am explicat de ce am ajuns cu intarziere si, neoficial vorbind, si cei de acolo cred ca este o "facatura". In orice caz, cel mai bun lucru pe care puteam sa-l fac atunci era sa sun la 112 si sa se inregistreze incidentul. Daca victima revine dupa un timp cu pretentii, acestea nu mai sunt fondate din moment ce a refuzat oficial ajutorul. Poate situatia aceasta ajuta pe unul din utizatorii dumneavoastra in viitor. Multumesc inca o data.