Am am avut marele nenoroc de a produce un accident rutier ( primul meu accident in 2 ani jumate de permis )
Pe scur am acrosat un scooterist , l-am aruncat de pe scooter s-a lovit de o masina care stationa , a venit politia a inceput nebunii cu jumate de salajan adunat la accident . Momentan nu se cunoaste vinovatul deoarece impactul dintre mine si el a avut loc pe banda mea de mers . Partea vatamata nu a avut decat o glezna umflata si o incheietura umflata si cateva vanatai si nu a necesitat internare dar i-au dat 10 zile de stat acasa .
Intrebarea mea ar fi urmatoarea: Cum as putea sa scap de toata nebunia asta fara sa-i dau respectivului bani ( a cerut 5.000 ron ca sa nu depuna plangere ) , nu de alta dar lucrez pe 12 mil pe luna din care trebuie sa ma intretin singur
Am un prieten care a patit o chestie asemanatoare ( doar ca vatamaru a cerut 20.000 ron si a avut decat 7-8 zile de stat acasa fara internare ) si la proces i-au fost respinse plangerile penale ale vatamatului ( nu stiu din ce cauza ) . S-ar putea intampla asta si in cazu meu ?
Teoretic vorbind, daca victima a necesitat 10 zile ingrijiri medicale (si atat!) iar dumneavoastra sunteti in culpa nu puteti raspunde penal pentru lovirea persoanei respective. Si asta deoarece, pentru incadrarea dumneavoastra la vatamare corporala din culpa este necesar ca victima sa necesite mai mult de 10 zile ingrijiri medicale altfel fapta nu este tipica.
Asadar daca nu exista elemente in plus ori zilele de ingrijiri medicale raman cele mentionate (10) nu necesita o impacare in vederea inlaturarii posibilitatii ca persoana respectiva sa faca plangere deoarece asa cum am mentionat fapta nu este tipica. Totusi, persoana vatamata ar putea cere despagubiri pe latura civila, insa in masura in care se dovedeste ca si ea se face responsabila (intr-o oarecare masura) de producerea accidentului, raspunderea va fi proportionala cu propria culpa.
Dvs.va referiti la zile de stat acasa,care nu reprezinta acelasi lucru cu un certificat medico-legal,care concluzioneaza asupra numarului de zile de ingrijiri medicale necesitate de cel vatamat.
In urma consultului medicului legist se va elibera un astfel de certificat,in urma caruia se va stabili si incadrarea juridica a faptei.
Daca acesta nu obtine un certificat medico-legal in in 2 luni de la accident este posibil sa scapati de latura penala,dar aceasta nu inseamna ca nu puteti fi actionat in instanta in civil,in pretentii conf.art.998-1000 c.civ.
As dorii sa aflu mai multe detalii despre partea cu pretentiile la despagubiri pe parte civila am vb cu tipu azi si pare cam pus pe facut bani din accident ( ca na asa e romanu se bucura si la necazu propriu ) ...
Pretentiile solicitate de reprezinta contravaloarea ingrijirilor medicale,a medicatiei,a recuperarii medicale pentru a reveni la starea de normalitate,a tuturor cheltuielilor ocazionate de aceasta situatie,in masura in care acestea pot fi dovedite,cu acte,martori,expertize sau cu alte probatorii admise de lege.
Cititi continutul articolelelor mentionate pentru a avea o imagine mai buna
Nu va speriati.in termen de 2 luni scuteristul are dreptul sa formuleze plangere penala impotriva dvs.Lasati-l sa depuna ca este obligat sa mearga si la INML pentru sustinerea plangerii.dupa eliberarea raportului medico-legal in functie de nr.de zile de INGRIJIRI MEDICALE ci nu de spitalizare,stat acasa si etc,adica daca are peste 10 zile mai stati de vorba.
Miroase a santaj ieftin.
Accident din culpa
anti-coade
in cazul unui accident din culpa pe lam produs absolut neintentionat sunt dat in judecata de catre victima ce consecinte pot avea la sfarsitul procesului?nu ... (vezi toată discuția)