avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1092 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Accident auto cu victime
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Accident auto cu victime

Am am avut marele nenoroc de a produce un accident rutier ( primul meu accident in 2 ani jumate de permis )

Pe scur am acrosat un scooterist , l-am aruncat de pe scooter s-a lovit de o masina care stationa , a venit politia a inceput nebunii cu jumate de salajan adunat la accident . Momentan nu se cunoaste vinovatul deoarece impactul dintre mine si el a avut loc pe banda mea de mers . Partea vatamata nu a avut decat o glezna umflata si o incheietura umflata si cateva vanatai si nu a necesitat internare dar i-au dat 10 zile de stat acasa .

Intrebarea mea ar fi urmatoarea: Cum as putea sa scap de toata nebunia asta fara sa-i dau respectivului bani ( a cerut 5.000 ron ca sa nu depuna plangere ) , nu de alta dar lucrez pe 12 mil pe luna din care trebuie sa ma intretin singur

Am un prieten care a patit o chestie asemanatoare ( doar ca vatamaru a cerut 20.000 ron si a avut decat 7-8 zile de stat acasa fara internare ) si la proces i-au fost respinse plangerile penale ale vatamatului ( nu stiu din ce cauza ) . S-ar putea intampla asta si in cazu meu ?

Multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: ContSters104229 , utilizator 22:01, 10 Aprilie 2010
Despagubiri civile se solicita "fara numar" :) in cadrul proceselor penale deoarece nu se plateste nicio taxa de timbru, iar in aceste conditii... de ce sa nu se ceara!?
Totusi, distanta dintre "a cere" si "a primi" este destul de lunga!
In cazul de fata, persoana vatamata ar trebui mai intai sa depuna o plangere prealabila intr-un termen de decadere de 2 luni; apoi ar trebui sa se duca la IML pentru a obtine un certificat. Din formularea dvs (zile de stat acasa) sunt de parere (ca si colegii mei) ca respectivul nu a obtinut acest certificat! S-ar putea ca, in conditiile in care trece o perioada de timp mai mare de la accident sa aiba o mare surpriza la IML :)
In concluzie, nu va grabiti sa aruncati cu banii si mai bine asteptati evolutia lucrurilor.

Av. Claudiu Sorin Feteanu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vatamare corporala din culpa-nelamurire danieln danieln buna, as dori daca se poate un sfat cu privire la urmatoarea problema: in urma cu o luna, am pierdut controlul autoturismului din cauza unei gropi si am ... (vezi toată discuția)
Accident din culpa anti-coade anti-coade in cazul unui accident din culpa pe lam produs absolut neintentionat sunt dat in judecata de catre victima ce consecinte pot avea la sfarsitul procesului?nu ... (vezi toată discuția)
Accident masina-pieton in parcare Mada D. Mada D. Buna seara. Am fost implicată intr.un accident intr o parcare a unui magazin Carrefour. Este vorba de un microbuz-transport clienti, al magazinului. Nu eram ... (vezi toată discuția)